Lleuger descens del preu dels pisos a Girona

Els preus ja pugen en set autonomies: Canàries, Aragó, Madrid, València, Balears, Extremadura i Andalusia

02.06.2015 | 07:28

El preu mitjà de l'habitatge lliure a Girona es va situar a finals del primer trimestre en 1.423 eruos per metre quadrat, un 0,9% menys que ara fa un any. El descens és lleugerament superior al del conjunt de Catalunya (-0,2%) i l'Estat (-0,11%). A tot Espanya, la caiguda d'aquest indicador el menor descens que registra aquest indicador des que va començar la crisi encara que suma ja 26 trimestres consecutius a la baixa i encadena un ajust superior al 30% des dels màxims que va aconseguir l'any 2008, en ple boom del sector.
Per comunitats, en 7 d'elles es van registrar creixements interanuals: Canàries (3,56 %); Aragó (1,9 %); Madrid (1,67 %); Comunitat Valenciana (0,69 %); Extremadura (0,57 %); Balears (0,1 %) i Andalusia (0,05 %).

Tendència a l'estabilització
El president de la Fundació d'Estudis Immobiliaris (FEI), Julio Gil, sosté que el preu de l'habitatge segueix una tendència cap a l'estabilització i, encara que crida a la prudència, reconeix que sense cap dubte hi ha hagut un canvi en un mercat que es mou a dues velocitats. Si les previsions macroeconòmiques es compleixen i no hi ha incertesa política l'estabilització de l'habitatge seguirà el seu curs, afegeix.
Des del portal immobiliari Pisos.com assenyalen que estem davant una dada més realista que, de consolidar-se, obriria les portes del punt i final del recorregut a la baixa dels preus i de l'anhelada estabilització. En aquest sentit, preveu que els preus es moguin d'una manera sostinguda, sense brusquedats.
Segons revela el seu director general, Miguel Ángel Alemany, l'estoc d'immobles encara és important a pesar que ja es veuen grues en localitzacions molt concretes.
El canvi de cicle del mercat també s'ha deixat observar en la taxadora Tinsa, que assenyala que l'any passat va marcar el retorn del creixement després de la "dura" crisi iniciada en 2007. Així, confia a augmentar un 12% la seva facturació en 2015.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L'edifici de l'empresa, a un polígon de Celrà.
Una empresa dirigida per una cosina de Puigdemont marxa per 'l'incertesa política'

Una empresa dirigida per una cosina de Puigdemont marxa per "l'incertesa política"

La companyia, proveïdora de material ortopèdic amb seu a Celrà ha enviat un comunicat als clients...

Abertis guanya 735 milions d´euros fins al setembre, el 2% més que l´any passat

Abertis guanya 735 milions d´euros fins al setembre, el 2% més que l´any passat

El grup presidit per Salvador Alemany inverteix 3.200 milions d'euros en els primers nou mesos de...

Descobreix l´empresa gironina que desenvolupa projectes milionaris a Mèxic

Descobreix l´empresa gironina que desenvolupa projectes milionaris a Mèxic

Acaba de finalitzar la seva segona autopista al país

Europa investiga el sector automobilístic alemany

Les inspeccions són un «pas preliminar» en investigacions sobre sospites de pràctiques contra la...

Enllaços recomanats: Premis cinema