Redexis Gas, propietat del gegant financer Goldman Sachs, gestionarà des d'ahir més de 138 quilòmetres de xarxes de distribució de gas natural a l'Alt Empordà, on donarà servei a 55.000 habitants de Figueres, Vilafant, Navata i Santa Llogai d'Àlguema. La companyia va anunciar la compra del negoci de gas natural del Grup EDP a l'Alt Empordà el passat desembre però no ha estat fins ara que ha rebut l'autorització definitiva per part de la Generalitat.

Segons Redexis, aquesta operació suposa el punt de partida d'un ambiciós «pla d'expansió a Catalunya», on preveu «emprendre plans d'inversió importants».

La xarxa de gas natural de Figueres i els municipis del voltant van rebre una important inversió fa pocs anys. La més gran va ser el gasoducte Serinyà-Figueres, que va connectar la capital de l'Alt Empordà amb la xarxa de gasoductes catalans.

La seva posada en marxa va permetre, d'una banda, eliminar la planta de gas natural liquat que proporcionava fins fa un any el subministrament a Figueres i a Vilafant, així com els 500 camions que anualment el transportaven per carretera fins a la planta, i per altra, estendre el servei a altres municipis com és el cas de Navata i Santa Llogaia d'Àlguema.

Redexis Gas opera sota aquesta denominació des de finals de 2013, quan Goldman Sachs va completar l'adquisició del 100% del capital d'Endesa T&D, convertint-se en un operador de referència del sector a l'Estat.

La companyia, que dóna feina a més de 2.200 persones entre empleats directes i indeirectes, va tancar l'any 2014 amb un benefici operatiu de 115,9 milions d'euros.