Una enquesta recent ha assenyalat als enginyers com els professionals més feliços en el seu lloc laboral. L'anàlisi realitzada per 'The Guardian', al Regne Unit, nomena sis professions on els seus treballadors es declaren els més contents i satisfets.

El segon lloc de la llista l'ocupen les professores i el tercer les infermeres. En aquest cas, tots dos tenen en comú el treball directe amb la gent i la satisfacció d'estar fent un servei a la comunitat.

En el rànquing, els treballs manuals o l'aire lliure també s'alcen amb els primers llocs.

'The Guardian' assenyala que el salari no és sempre la clau per aconseguir la felicitat. Altres qüestions, com l'entorn o la flexibilitat d'horaris, també resulten clau per assolir la felicitat professional.

1. Els enginyers

Amb un salari d'uns 62.000 dòlars anuals, els enginyers es converteixen en els professionals més feliços. Un 67% dels mateixos es declara molt content amb la seva professió.

Entre les seves satisfaccions, destaca la possibilitat de crear dissenys útils per a diferents indústries, a més de la possibilitat de treballar en equip i tenir l'oportunitat de provar noves idees amb llibertat.

2. Els professors

Tot i que el sou dels professors descendeix a uns 47.000 $ anuals, un 56% dels enquestats es mostra molt satisfet a l'exercir de mestre.

Alguns professionals destaquen com a motivació el poder veure que els seus alumnes avancen en el seu coneixement. També, de treballar amb nens o joves incrementa la seva capacitat creativa i els proporciona un ambient més distès en el lloc laboral.

3. Els infermers

El seu salari s'acosta als 40.000 dòlars anuals i entre els professionals del sector, un 56% té una opinió molt positiva sobre el mateix.

Els infermers troben la seva satisfacció quan poden observar que han produït un impacte positiu en els seus pacients. Tot i que la tasca pot tenir una forta part física, la felicitat dels pacients incrementa també el nivell de felicitat dels professionals.

4. Els metges

Els metges són els components de la llista amb un salari més alt, d'uns 110.000 dòlars anuals. No obstant això, l'important estrès que va associat a aquesta professió, fa que baixin dels primers llocs.

Els motius per triar la professió estan relacionats amb la recerca de millorar la qualitat de vida dels pacients. A més, "coneixem a molta gent interessant", va assenyalar un metge a 'The Guardian'.

5. Els jardiners

Aquesta professió, amb un sou una mica més modest, d'uns 28.000 dòlars està en el cinquè lloc entre les professions més felices. "La jardineria és molt alliberadora", va assenyalar un dels treballadors entrevistats pel diari britànic.

Treballar amb la natura i veure com passen les estacions resulta ser una experiència molt gratificant per als jardiners.

6. Els treballadors de la construcció

Els treballadors de la construcció, que reben un sou d'uns 42.000 dòlars, es mostren feliços ja que, igual que els jardiners, poden treballar a l'aire lliure.

Tot i que és un dels treballs que requereix més esforç físic de la llista, els obrers assenyalen que resulta molt enriquidor veure com sorgeix una cosa material de les idees i plans.

7. Assistent personal

Amb un sou de uns 31.000 dòlars anuals, els assistents personals exerceixen tasques relacionades amb l'organització i administració de tasques de directius i altre personal d'alt càrrec.

Aquests professionals assenyalen com a font de la seva felicitat l'estreta relació que mantenen amb els seus caps. No obstant això, també destaquen que és important que aquests directius apreciïn el complicat que és el seu treball.