El Grup Bon Preu ha iniciat la construcció d'un nou hipermercat Esclat al barri del Pla de Baix d'Olot. Segons va informar el grup, el nou establiment, situat molt a prop del nou hospital comarcal i del camp municipal de futbol, serà el més gran ubicat a la Garrotxa i tindrà una superfície de quasi 3.000 metres quadrats. A més, disposarà d'un aparcament per a 417 cotxes. En total, suposarà una inversió aproximada de 10 milions d'euros i s'espera inaugurar a principis de l'any 2016.

En paral·lel, el nou equipament comercial donarà feina directa a unes 70 persones, a banda dels llocs de treball indirectes a través de la contractació d'empreses per a la construcció del nou establiment i després pels serveis de manteniment de l'equipament.

El nou Esclat d'Olot disposarà de les seccions de productes frescos i es podran trobar també una gran varietat de productes de marques comercials i comptarà amb un especial assortiment de productes de proximitat de qualitat.

L'empresa té ara a Olot un supermercat Bon Preu, que dóna feina a 38 treballadors.

El Grup Bon Preu, propietari de Bonpreu, Esclat i EsclatOil, té previst facturar enguany uns 1.000 milions d'euros. Estimen aquestes xires a causa de la "satisfacció que els nostres models d'establiment, Bonpreu i Esclat, generen en el consumidor i a l'alta competitivitat en els preus".