La majoria dels tècnics de Movistar abandonen la vaga després de 74 dies

Agafaran "forces" i alerten que si no es compleixen les millores pactades hi tornaran aquesta mateixa tardor

22.06.2015 | 07:09

La majoria de tècnics de subcontractes de Movistar que encara estaven en vaga a Barcelona han decidit abandonar-la, després de dos mesos i mig d'atur laboral i dilluns tornaran als llocs de treball.
Fonts dels vaguistes van precisar ahir que dels 150 tècnics que secundaven la vaga a Barcelona, uns 40 que treballen per a l'empresa Cotronic la mantindran i la resta ha acceptat abandonar-la.
Representants del comitè de vaga van donar a conèixer un comunicat en una roda de premsa afirmant "tornem per garantir la continuïtat de la lluita, per reorganitzar-nos, enfortir les caixes de resistència i donar una oportunitat al compromís verbal que en 2 o 3 mesos anaven a concretar-se importants millores de les nostres condicions de treball", diuen.
La tornada a la feina serà "generalitzada i organitzada" a partir de dilluns, tot i que anuncien aturades a la tardor "si no es produeixen millores significatives" en les negociacions entre els sindicats majoritaris i les subcontractes de Telefónica. Els treballadors de Cotronic, que continuen en vaga, estudiaran suspendre-la per un període mínim de tres mesos un cop es resolguin "alguns serrells".
Fonts dels vaguistes van precisar que deixen l'atur perquè s'ha incrementat un 10 % el preu per servei abonat a les subcontractes i autònoms, limitat les penalitzacions econòmiques al tècnic per reclamacions de client en una instal·lació i reduït el nivell de producció al qual estaven obligats els tècnics de subcontractes un 6 %.
El comitè de vaga va exigir a Telefónica que retiri la denúncia que, diuen, manté contra un portaveu dels vaguistes que es van tancar a la botiga de Movistar de plaça Catalunya, i que renunciï a la petició de danys i perjudicis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Turquia i Egipte disparen un 70% les reserves de britànics i recuperen el «turisme prestat»

Els rivals de la Costa Brava i la costa catalana en el Mediterrani recuperen 3,5 milions de...

Bellvehí fa 10 anys amb una gran festa

Bellvehí fa 10 anys amb una gran festa

Més de 500 representants del teixit empresarial gironí i també autoritats,...

La UGT alerta de l´augment de falsos autònoms en el sector carni gironí

La UGT alerta de l´augment de falsos autònoms en el sector carni gironí

?El sindicat assegura que hi ha més contractes en precari en la indústria alimentària gironina

Els estrangers compren el 31% de les cases a Girona

El mercat català depèn molt de la demanda interna i les compres de residents han crescut un 20,6%...

Enllaços recomanats: Premis cinema