La majoria de tècnics de subcontractes de Movistar que encara estaven en vaga a Barcelona han decidit abandonar-la, després de dos mesos i mig d'atur laboral i dilluns tornaran als llocs de treball.

Fonts dels vaguistes van precisar ahir que dels 150 tècnics que secundaven la vaga a Barcelona, uns 40 que treballen per a l'empresa Cotronic la mantindran i la resta ha acceptat abandonar-la.

Representants del comitè de vaga van donar a conèixer un comunicat en una roda de premsa afirmant "tornem per garantir la continuïtat de la lluita, per reorganitzar-nos, enfortir les caixes de resistència i donar una oportunitat al compromís verbal que en 2 o 3 mesos anaven a concretar-se importants millores de les nostres condicions de treball", diuen.

La tornada a la feina serà "generalitzada i organitzada" a partir de dilluns, tot i que anuncien aturades a la tardor "si no es produeixen millores significatives" en les negociacions entre els sindicats majoritaris i les subcontractes de Telefónica. Els treballadors de Cotronic, que continuen en vaga, estudiaran suspendre-la per un període mínim de tres mesos un cop es resolguin "alguns serrells".

Fonts dels vaguistes van precisar que deixen l'atur perquè s'ha incrementat un 10 % el preu per servei abonat a les subcontractes i autònoms, limitat les penalitzacions econòmiques al tècnic per reclamacions de client en una instal·lació i reduït el nivell de producció al qual estaven obligats els tècnics de subcontractes un 6 %.

El comitè de vaga va exigir a Telefónica que retiri la denúncia que, diuen, manté contra un portaveu dels vaguistes que es van tancar a la botiga de Movistar de plaça Catalunya, i que renunciï a la petició de danys i perjudicis.