Milers de manifestants van reclamar ahir a Berlín un rumb més solidari en la política d'Alemanya i la resta de la UE cap a Grècia, així com més generositat en l'acollida dels refugiats. La manifestació, convocada sota el lema "Per una Europa diferent", va discórrer des del multiètnic barri de Kreuzberg fins al districte governamental de la capital alemanya, amb aproximadament 2.500 participants, segons fonts policials.

La marxa anava encapçalada pel periodista Jakob Augstein i la viceministra grega de Solidaritat Social, Theano Fotiou, qui es va dirigir als presents, a l'inici de l'acte, per reclamar "una Europa dels ciutadans, no dels banquers".

D'altra banda, sobre la situació grega, la Comissió Europea (CE) va expressar ahir la seva confiança que el president de l'executiu comunitari, Jean-Claude Juncker, i el primer ministre grec, Alexis Tsipras, discuteixin per telèfon per acostar posicions abans de la cimera extraordinària dels països de l'eurozona convocada per demà. "Tenim confiança en què els dos parlin aquesta tarda", van dir fonts comunitàries. Preguntades per si han rebut alguna nova proposta del Govern grec per aconseguir un acord, van dir que "no hi ha res de nou" sobre el que informar.