Els usuaris de la ciutat de Girona són els que més gasten en la factura de mòbil, de mitjana 28 euros al mes, tot i que podrien estalviar 18 euros mensuals amb un simple canvi de tarifa. Aquestes són les conclusions que extretes del "Primer estudi d'estalvi en tarifes mòbils" realizat per l'aplicació Weplan, especialitzada en estalvi telefònic i control de consum. En el conjunt de Catalunya, la despesa en la factura mòbil se situa en 27 euros.

Segons la comparativa realitzada entre les quatre capitals catalanes, Girona lidera el consum mentre que, en el pol oposat, a Lleida és de 22 euros al mes. La despesa mitjana a Barcelona i Tarragona és de 25 euros cada ciutat.

A banda d'analitzar el consum, Weplan també ha calculat l'estalvi potencial dels usuaris amb un simple canvi de tarifa. Així, la comparativa mostra que Girona, amb 18 euros mensuals, és la ciutat on més es podria estalviar en telèfon mòbil. A Lleida, en canvi, passar-se a un altre pla significaria un estalvi de 14 euros mensuals, la ciutat catalana amb menys estalvi potencial, revelant així com la que millor tria la seva tarifa. Per la seva part, Barcelona i Tarragona estalviarien 15 euros al mes.

D'altra banda, l'estudi també ha revelat que els catalans parlen pel mòbil una mitjana de 139 minuts al mes. No obstant això, entre les capitals, n'hi ha dues que sobrepassen de manera notable la xifra: Tarragona, amb 164 minuts, i Barcelona, amb 144 minuts. En canvi, les ciutats que menys temps passen al telèfon són Girona (136 minuts) i Lleida (65 minuts).

Consum de dades mòbils

Finalment, pel que fa al consum de dades mòbils en telèfons, Tarragona és la capital catalana en què més es navega des d'un telèfon intel·ligent, amb una mitjana de 877 megabytes per segon (MB) al mes. La segueix la ciutat de Girona amb un consum de dades de fins a 863 Mbs i Barcelona (752 MB). Molt lluny d'aquestes xifres queda la ciutat de Lleida que, amb una mitjana de 434 MB mensuals és, de ?lluny, la ciutat catalana on es navega menys.