L'empresa alemanya que fabrica les Tiritas estudia obrir una altra fàbrica a Catalunya

A diferència de l'actual planta de Mataró, seria per a productes per a la incontinència

23.06.2015 | 07:14

La companyia alemanya Hartmann, que concentra a Mataró la producció mundial de les populars Tiritas, es planteja comptar amb una segona planta a Catalunya, en aquest cas, de productes per a la incontinència, ja sigui adquirint-la a una altra companyia o bé construint-la. El vicepresident mundial de Hartmann, el barceloní Marc Pérez Pey, ha avançat també que aquesta companyia alemanya, que l'any passat va facturar 98 milions d'euros, es proposa doblar la seva facturació i assolir els 200 milions d'euros a Espanya l'any 2020.

La fàbrica de Hartmann a Mataró és un centre de competència a nivell mundial en el desenvolupament i fabricació de productes sanitaris adhesius, i assumeix actualment la producció mundial de les populars Tiritas i també fabrica apòsits i esparadraps. Malgrtat això, els productes per tractar la incontinència que Hartmann distribueix a Espanya es fabriquen ara en una planta seva que està al nord de França.

Per això, l'empresa estudia ara disposar d'una planta a Espanya dedicada a la fabricació d'aquest tipus de productes, per proveir mercats com l'espanyol i el portuguès. I és que els costos de transport i logística són "molt importants" en el negoci i cal estar "a prop del teu mercat", argumenta el directiu. Per aquest motiu, Pérez Pey comenta que, si el projecte d'una nova planta prospera, aquesta s'ubicaria "probablement a Catalunya", una decisió que s'espera per a l'octubre.

Preguntat per si Hartmann adquiriria aquesta planta a un tercer o bé la construiria, ha afegit: "Estem oberts a les dues possibilitats", encara que no ha precisat quin import estaria disposat a invertir la companyia o bé quants llocs de treball es podrien crear. En aquest sentit, ha revelat que Hartmann va valorar fa algun temps adquirir una planta situada a Sant Vicenç de Castellet (Bages), però que "no hi va haver acord al final".

"A Espanya estem en posició compradora, de valorar possibles adquisicions, i per al 2020 tenim l'objectiu d'intentar duplicar la nostra xifra de negoci a Espanya i acostar-nos als 200 milions d'euros aquest any", diu el directiu. Per assolir aquest objectiu, Hartmann "està valorant fortament" ampliar la seva presència industrial a Espanya, subratlla. De fet, Hartmann ja va anunciar al febrer una inversió de tres milions d'euros en la seva planta de Mataró per introduir una nova línia de fabricació d'apòsits posquirúrgics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Dos joves creuen la plaça Sant Jaume de Barcelona, dijous, sota la pluja abundant.
Espanya, exposada al canvi climàtic

Espanya, exposada al canvi climàtic

?El portaveu del Panell Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic, Edward Rubin, alerta...

La ruca és molt aperitiva i de gust picant

a ruca o ruqueta (llat. Eruca vesicaria; cast. Eruca, rúcula) és una planta de la...

Les exportacions de les empreses gironines van créixer un 22% a l´agost

Les exportacions en el conjunt de l'Estat van créixer a l'agost un 9% i en l'acumulat dels vuit...

Acord a l´Hotel Don Juan de Lloret per tancar 4 mesos l´any amb bonificacions

Acord a l´Hotel Don Juan de Lloret per tancar 4 mesos l´any amb bonificacions

L'acord, vàlid per a tres anys, inclou una ocupació efectiva d'un mínim de nou mesos

Enllaços recomanats: Premis cinema