La companyia alemanya Hartmann, que concentra a Mataró la producció mundial de les populars Tiritas, es planteja comptar amb una segona planta a Catalunya, en aquest cas, de productes per a la incontinència, ja sigui adquirint-la a una altra companyia o bé construint-la. El vicepresident mundial de Hartmann, el barceloní Marc Pérez Pey, ha avançat també que aquesta companyia alemanya, que l'any passat va facturar 98 milions d'euros, es proposa doblar la seva facturació i assolir els 200 milions d'euros a Espanya l'any 2020.

La fàbrica de Hartmann a Mataró és un centre de competència a nivell mundial en el desenvolupament i fabricació de productes sanitaris adhesius, i assumeix actualment la producció mundial de les populars Tiritas i també fabrica apòsits i esparadraps. Malgrtat això, els productes per tractar la incontinència que Hartmann distribueix a Espanya es fabriquen ara en una planta seva que està al nord de França.

Per això, l'empresa estudia ara disposar d'una planta a Espanya dedicada a la fabricació d'aquest tipus de productes, per proveir mercats com l'espanyol i el portuguès. I és que els costos de transport i logística són "molt importants" en el negoci i cal estar "a prop del teu mercat", argumenta el directiu. Per aquest motiu, Pérez Pey comenta que, si el projecte d'una nova planta prospera, aquesta s'ubicaria "probablement a Catalunya", una decisió que s'espera per a l'octubre.

Preguntat per si Hartmann adquiriria aquesta planta a un tercer o bé la construiria, ha afegit: "Estem oberts a les dues possibilitats", encara que no ha precisat quin import estaria disposat a invertir la companyia o bé quants llocs de treball es podrien crear. En aquest sentit, ha revelat que Hartmann va valorar fa algun temps adquirir una planta situada a Sant Vicenç de Castellet (Bages), però que "no hi va haver acord al final".

"A Espanya estem en posició compradora, de valorar possibles adquisicions, i per al 2020 tenim l'objectiu d'intentar duplicar la nostra xifra de negoci a Espanya i acostar-nos als 200 milions d'euros aquest any", diu el directiu. Per assolir aquest objectiu, Hartmann "està valorant fortament" ampliar la seva presència industrial a Espanya, subratlla. De fet, Hartmann ja va anunciar al febrer una inversió de tres milions d'euros en la seva planta de Mataró per introduir una nova línia de fabricació d'apòsits posquirúrgics.