L'economia espanyola creix a un ritme del 4% anual

El governador del Banc d'Espanya creu que es podrà recuperar una part important dels ajuts públics a la banca

25.06.2015 | 07:08

L'economia espanyola hauria crescut en el primer semestre de l'any a una taxa anual propera al 4%, mig punt més del previst fa uns mesos, va avançar el ministre d'Economia, Luis de Guindos, qui va dir que en el segon trimestre de l'any el PIB haurà crescut per sobre del 0,9% en taxa intertrimestral.
Durant la sessió de control al Govern en el ple del Congrés, De Guindos va admetre que a finals de 2016, si les projeccions continuen igual, s'haurien recuperat tots els nivells de renda perduts a Espanya des de l'inici de la crisi.
Hores després de les paraules de De Guindos, el governador del Banc d'Espanya. Luis Maria Linde, va confirmar les dades del ministre i va elevar la seva previsió de creixement per al conjunt de 2015 al 3,1%.
No obstant, Linde va remarcar que aquests ritmes de creixement no són suficients per a deixar enrere les retallades dels darrers anys. Durant la seva compareixença en la Comissió d'Economia del Congrés, el governador del Banc d'Espanya, va apostar per continuar amb les reformes i per perseverar en la consolidació fiscal que «resulta ineludible» en el curt i mitjà termini.
També va dir que a Espanya segueix sent necessari aplicar reformes dirigides a millorar la competitivitat i a reduir els obstacles que dificulten una reducció més ràpida de la desocupació.Al mateix temps va apostar per mantenir i aprofundir les reformes que afavoreixin la inversió i que redueixin els obstacles a la competència, especialment en les empreses i sectors amb major potencial de creixement.

Recuperació del crèdit
D'altra banda, va assegurar que les dades relatives al crèdit disponibles de 2015 «ja permeten preveure que l'any acabarà amb taxes de variació o molt properes a zero, o positives per primera vegada des de 2009».
Linde també va defensar la injecció de diners públics a la banca amb problemes i va assegurar que es podrà recuperar una part «substancial» de les ajudes concedides al sector financer espanyol, que arriben a uns 55.000 milions d'euros, tot i admetre que recuperar-ho tot sembla «difícil».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Turquia i Egipte disparen un 70% les reserves de britànics i recuperen el «turisme prestat»

Els rivals de la Costa Brava i la costa catalana en el Mediterrani recuperen 3,5 milions de...

Bellvehí fa 10 anys amb una gran festa

Bellvehí fa 10 anys amb una gran festa

Més de 500 representants del teixit empresarial gironí i també autoritats,...

La UGT alerta de l´augment de falsos autònoms en el sector carni gironí

La UGT alerta de l´augment de falsos autònoms en el sector carni gironí

?El sindicat assegura que hi ha més contractes en precari en la indústria alimentària gironina

Els estrangers compren el 31% de les cases a Girona

El mercat català depèn molt de la demanda interna i les compres de residents han crescut un 20,6%...

Enllaços recomanats: Premis cinema