Augmenta un 8,2% la despesa dels turistes estrangers a Catalunya

Catalunya concentra el 22 per cent de la despesa total dels turistes estrangers a tot l'Estat

27.06.2015 | 07:47

La despesa dels turistes estran?gers a Catalunya ha crescut un 8,2% durant els primers cinc mesos de 2015 i ha arribat als 4.796 milions d'euros, segons l'Enquesta de Despesa Turística (EGATUR), que va publicar ahir el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.
Els turistes que visiten Catalunya es deixen 837 euros de mitjana durant la seva estada, cosa que representa un increment del 2,8% interanual en relació als cinc primers mesos de 2014, mentre que la despesa diària se situa en els 136 euros de mitjana, un 4,6% interanual més. Catalunya concentra el 22% de la despesa total dels turistes estrangers a tot l'Estat, només per darrere de Canàries (24,8%) i per davant d'Andalusia (15,8%).
Al maig, Catalunya ha estat la comunitat que ha registrat una despesa més elevada dels turistes estrangers, el 22% del total i 1.297 milions, cosa que equival a un 2,2% més respecte al mateix mes de l'any anterior. Els mercats que més van contribuir a aquests registres van ser França i Estats Units.
Després de Catalunya, la despesa més grans dels turistes estrangers ha estat a les Illes Balears (19,4%) i Andalusia (16,6%). Al conjunt de l'Estat, la despesa dels turistes internacionals ha marcat un nou rècord en arribar als 21.809 milions d'euros entre gener i maig, un 8,4% més que durant el mateix període de 2014. Les despeses mitjanes diàries i per persona han crescut un 3,1% i un 4,4% respectivament.
Així mateix, el Regne Unit i França són els mercats que més despesa addicional han aportat en aquest període. La despesa total dels turistes internacionals al maig a tot Espanya es va incrementar un 11,8%, fins a arribar a 5.890 milions d'euros. Es tracta de la millor dada històrica per a un mes de maig i el l'increment interanual més fort registrat mai aquest mes, segons les dades de l'enquesta, realitzada per la Subdirecció General de Coneixement i Estudis Turístics del Ministeri.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Genís Roca
Genís Roca, premi referent digital E-TECH 2017

Genís Roca, premi referent digital E-TECH 2017

La patronal tecnològica gironina celebra aquest dimecres l'entrega dels seus premis

El gironí Miquel Vendrell, nou president dels arquitectes tècnics catalans

El gironí Miquel Vendrell, nou president dels arquitectes tècnics catalans

Encapçala el Consell de Col·legis d´Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d´Edificació de...

La riquesa de les famílies creix un 9,3% fins al juny

La diferència entre els estalvis i els deutes se situa en 1,3 bilions. Les xifres s'acosten a la...

13 milions de persones en risc de pobresa

Gairebé 13 milions de persones, el 27,9% de la població, es trobaven en risc de pobresa o exclusió...

Enllaços recomanats: Premis cinema