Grècia va viure ahir el primer dia de "corralito", en un ambient de creixent tensió entre el Govern i els creditors que entela els preparatius del referèndum previst per diumenge que ve. Les primeres cues davant els caixers automàtics es van produir al migdia, quan, com preveia el decret governamental, van començar a funcionar sota la restricció de 60 euros diaris. I, encara que l'ambient als carrers era d'aparent normalitat, els primers problemes no van trigar a arribar.

Els jubilats que havien de cobrar les seves pensions entre ahir i avui no les podran retirar encara per problemes logístics, malgrat que aquests pagaments estan exclosos de les restriccions bancàries.

Es converteixen així en els primers perjudicats, ja que a més, molts d'ells no compten amb targetes de crèdit o dèbit per poder realitzar pagaments. El decret permet els pagaments amb targeta de crèdit, així com les transaccions a través d'internet, mentre restringeix les operacions a l'estranger a serveis bàsics com la compra de medicaments o el pagament de factures mèdiques. Els turistes, en canvi, queden exempts de qualsevol restricció.

Ús de targetes

El Govern grec va recalcar que es podran utilitzar les targetes de crèdit emeses a l'estranger, sense límit de retirada en els caixers, i no caldrà afrontar problemes de proveïment, ja que hi haurà reserves suficients de combustible, productes i normalitat en la prestació de serveis.