Milers de persones es van manifestar ahir al centre d'Atenes per donar el seu suport al «sí» al referèndum sobre la proposta d'acord de les institucions que se celebrarà diumenge que ve. Sota el lema «Vivim a Europa», els manifestants, entre 13.000 i 15.000 segons les xifres de la policia, van fer una crida al Govern perquè garanteixi la permanència a l'euro.

Diumenge que ve els grecs estan convocats a decidir si donen suport o no les propostes presentades a Grècia pels creditors, que el Govern d'Alexis Tsipras ha rebutjat, per la qual cosa ha sol·licitat un rotund «no». Els manifestants, entre els quals hi havia alguns membres del partit conservador Nova Democràcia, portaven banderes gregues i corejaven lemes a favor de la permanència a l'eurozona. Un d'ells era Teodoro, de 44 anys i propietari d'un restaurant a Atenes, assegurava que «la nostra generació no té el dret a fer que el país retrocedeixi fins a 40 anys enrere», comentava sobre la possible sortida del país de l'euro.

Yanis, un jove policia que va assistir a la concentració amb un grup d'amics, i Euclidis, un pensionista de 72 anys, van coincidir també que la situació del país empitjoraria molt si abandonés l'eurozona, per la qual cosa van instar el Govern a tenir «sentit comú»per evitar aquest escenari.

La concentració viscuda ahir tenia lloc un dia després de la que va congregar els partidaris a favor de dir «no» a l'acord dels creditors i que dilluns va reunir almenys a 13.000 persones, segons la policia. Tot plegat, en el segon dia de corralito i la fi de la pròrroga del rescat que expirava a la nit. En una reunió extraordinària via teleconferència, els ministres d'Economia i Finances de la zona de l'euro han descartat avui una altra ampliació del rescat, davant la impossibilitat de dur a terme els tràmits necessaris abans que l'actual programa acabi.