Miquel Alimentació Grup, la major empresa de les comarques gironines, està a punt de passar a mans d'una empresa estatal xinesa. Segons avança el diari Expansión, el grup xinès Bright Food ja ha firmat un preacord per la compra del 100% de la companyia gironina, la primera del sector de la distribució a Catalunya, i líder estatal en l'àmbit majorista.

La compra de l'empresa amb seu a Vilamalla fa mesos que s'està negociant i haurà de comptar amb l'autorització de la comissió de Mercats i la Competència. Segons un comunicat de la companyia, l'operació se centra en l'adquisició de totes les branques de negoci del Grup Miquel, encara que l'actual família propietària, els Miquel, conservaria tots els actius immobiliaris afectes.

Amb una facturació propera als 900 milions d'euros, Miquel Alimentació Grup, centra la seva activitat majorista a través de la seva línia de 63 cash & carry GMcash - Gros Mercat. També compta amb una important xarxa de 500 supermercats franquiciats (Spar i Suma), amb una línia de venda al major a detallistes i cadenes independents, i amb una divisió de restauració organitzada (Miquel Food Service).

Per a Bright Food, la compra del Grup Miquel suposaria la primera operació a Europa del sector de la distribució i una oportunitat per a la comercialització en el mercat asiàtic de les més de 17.000 referències i els 2.000 productes de marca pròpia que la firma espanyola distribueix en l'actualitat.

L'operació, al seu torn, facilitaria la introducció dels productes de Bright Food al mercat espanyol i europeu.

Segons el Grup Miquel, el conglomerat xinès ha manifestat el seu interès per mantenir les línies estratègiques definides per l'actual equip directiu de la companyia gironina, així com l'actual estructura organitzativa i els llocs de treball.