Els gironins Joan Prat i Santiago Planella obtenen el diploma de Mestre Artesà

07.07.2015 | 07:30

La Generalitat de Catalunya va celebrar ahir la primera edició dels «Premis Nacionals d'Artesania» en el transcurs de la qual va fer entrega del Diploma de Mestre Artesà als gironins Santiago Planella i Domènech i Joan Prat i Juvanteny.
El primer, ceramista de Sant Mori, destaca per la «seva gran capacitat creativa que el porta a emprar la ceràmica com a procediment artístic i escultòric, mitjançant una investigació del gran format i la hibridació de diferents disciplines».
Del segon, ebenista, de La Vall d'en Bas, la Generalitat ressalta «l'excel·lent domini de l'ofici mostrat en la seva trajectòria professional, amb una investigació continuada en el desenvolupament de geometries corbes i dobles corbatures en fusta d'extrema dificultat, i la formació permanent d'aprenents al seu taller».
En la primera edició dels premis, els guardonats van ser: Albert Blancafort i Engelfried (premi Nacional d'Artesania), Estudi Estellera SCP i Joan López Joiers Artesans SCP (Millor Marca Artesana), Carles Casas i Sitjas (Premi a la Innovació), Escola Massana (Premi Prestigia) i Fundació Privada de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Premi Restaura).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Báñez proposa que els jubilats puguin treballar i percebre el 100% de pensió

La ministra d'Ocupació i de la Seguretat Social, Fátima Báñez, va...

Peñín veu excepcional el vi Finca Garbet

Peralada veu com vuit dels vins i caves que elabora assoleixen més de 93 punts a la prestigiosa guia...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

Enllaços recomanats: Premis cinema