El grup consultor i tecnològic Indra va comunicar ahir als representants dels treballadors l'inici d'un procediment d'acomiadament col·lectiu per causes econòmiques i productives que afectarà a 1.850 empleats d'Indra Sistemes, la qual cosa suposa entorn del 10 % de la plantilla d'aquesta filial a Espanya.

Indra compta amb 39.000 treballadors a tot el món, dels quals 21.700 estan a Espanya, segons l'informe de resultats del primer trimestre. El nombre d'empleats d'Indra Sistemes a Espanya ronda els 18.000, segons fonts sindicals.

Aquesta reducció d'ocupació se suma als 1.000 acomiadaments que el grup va a realitzar a Llatinoamèrica, la qual cosa eleva el nombre total a gairebé 3.000.

Els sindicats CCOO i UGT van qualificar de «desproporcionat» l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) i han avançat que prendran les mesures necessàries per pal·liar l'impacte de la mesura.

A Espanya, l'ajust només afectarà Indra Sistemas, companyia del grup que engloba les àrees de tecnologies de la informació, seguretat, defensa, tràfic i transports.

Indra justifica l'acomiadament col·lectiu en causes econòmiques i productives i assegura que l'objectiu és fer front a les pèrdues dels últims trimestres.

El 70% dels acomiadaments correspondrà a empleats de la companyia en la Comunitat de Madrid, principalment de l'àrea de consultoria (80 %), segons les dades facilitades per l'empresa en la primera reunió de la taula negociadora de l'ERO.

La setmana passada, el president de la companyia, Fernando Abril-Martorell va anunciar davant la Junta l'inici de la negociació d'un procés de reestructuració de plantilla que va emmarcar en la transformació global de la companyia, «orientada a millorar la seva competitivitat, eficàcia i rendibilitat, per garantir el seu futur». En aquest sentit, va avançar que Indra ja havia iniciat un procés d'ajust de plantilla a Llatinoamèrica, especialment al Brasil, «regió en la qual reduirà mil llocs de treball en els propers mesos».