El Fons Monetari Internacional (FMI) va advertir ahir que la reforma del sistema financer als Estats Units està «fragmentada» i és encara «incompleta», i va apuntar a les noves «borses de vulnerabilitat» existents en el sector no bancari i de les asseguradores.

«La reforma reguladora segueix incompleta (...) i està fragmentada, la qual cosa genera buits, juxtaposicions (en la supervisió) i el potencial de respostes amb retards a riscos emergents», afirma el Fons en la seva revisió del sistema financer nord-americà.

L'organisme dirigit per Christine Lagarde reconeix que la llei de reforma del sistema financer Dodd-Frank, aprovada en 2010 i que encara no ha entrat en vigor de manera completa, ha donat passos en la direcció adequada, però no ha desenvolupat eines per encarar els riscos plantejats per «les noves borses de vulnerabilitat».

Riscos

Entre aquests riscos, cita l'augment dels préstecs per part d'entitats no bancàries, els majors riscos financers adoptats per les asseguradores i que els grans bancs estan ara més interconnectats que abans de la crisi de 2008.