Medichem S.A., una de les companyies líder en l'àmbit mundial en el desenvolupament, producció i comercialització de Principis Actius per a la indústria Farmacèutica, ha anunciat que la seva planta de Celrà ha superat la inspecció de l'agència nord-americana Food and Drug Administration (FDA) sense obtenir cap observació per sisena vegada consecutiva. L'acceptació per part de la FDA és un requisit essencial per a la comercialització de medicaments als Estats Units.

La FDA, dependent del departament de Salut dels EUA, és l'Agència Federal encarregada de protegir la salut i la seguretat del consumidor nord-americà en relació amb els aliments i productes farmacèutics, veterinaris i sanitaris que cauen sota la seva jurisdicció. Per assegurar que el procés de fabricació dels productes importats compleix els requisits establerts pel govern nord-americà, l'FDA realitza inspeccions periòdiques, en el propi país de producció, a totes les instal·lacions que desenvolupen i fabriquen productes farmacèutics per al mercat nord-americà.

Medichem exporta als EUA des de la dècada dels 80. Des de llavors la companyia ha venut més de 30 productes en aquest país i ha estat regularment auditada per la FDA.

Amb seu a Sant Joan Despí, Medichem compta amb plantes de producció a Celrà i Malta, i amb un laboratori a Nanjing, Xina. Entre els seus clients -exporta els seus productes a més de 65 països - hi ha companyies de genèrics i farmacèutics dels EUA, de la UE i el Japó.