El Parlament va aprovar ahir el projecte de llei de simplificació administrativa i impuls de l'activitat econòmica, que pretén «facilitar» la creació d'empreses i «agilitar» els procediments de l'administració pública.

Amb 93 vots a favor de CiU, ERC, PPC i Ciutadans (C's) i els 31 en contra del PSC, ICV-EUiA i la CUP, el Parlament ha donat llum verda a aquest projecte de llei, que té com a objectius «reduir» els tràmits per iniciar una activitat econòmica i facilitar-ne l'accés, a més d'«agilitar i simplificar» l'activitat administrativa, i la coordinació que s'estableix entre les diverses administracions.

El control i la inspecció per part de les administracions passa a ser posterior a l'inici o a l'establiment de l'activitat facilitant així la posada en funcionament de projectes i activitats econòmiques. Segons la Generalitat, «la iniciativa podria beneficiar 53.700 nous negocis l'any i suposa un estalvi de 68,4 milions d'euros per a les empreses»

Aquest projecte de llei es va posposar després que el PSC i ICV-EUiA demanessin un dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE), que va detectar que no es vulnerava la Constitució o l'Estatut excepte en un punt, relatiu a l'emissió d'informes en el procés administratiu.

Després de l'aprovació d'aquesta llei, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va destacar que aquesta és una llei «del segle XXI» i pròpia dels països «moderns», que permetrà «afermar» l'activitat econòmica i reduir la «burocràcia».

Felip Puig es va referir també als partits que han votat en contra i va afirmar que «s'ha posat en evidència que hi ha altres grups parlamentaris ancorats en una forta desconfiança a la societat civil i en la iniciativa privada, que no creuen en l'ètica col·lectiva i estigmatitzen tot el que és la riquesa».

El conseller també va acusar els partits en contra de voler «una societat més controlada i intervinguda», al contrari que el Govern, que aposta perquè «la iniciativa privada vegi en l'administració més un acompanyament que un control».