La Generalitat ha aprovat un dictamen pel qual ha anul·lat la condició de «més representativa» a la patronal Fepime, la patronal de petites i mitjanes empreses que està dins de Foment del Treball, segons ha informat avui el president de Pimec, Josep González.

La condició d'entitat «més representativa» permet a les patronals i sindicats seure en les taules de negociació en les quals participen els agents socials.

En declaracions a la premsa després de presentar l'Anuari de la Pime de Catalunya, González va dir que Fepime va demanar ser considerada entitat més representativa i que, per silenci administratiu, se li va concedir.

Pimec va recórrer aquesta representativitat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i davant el Tribunal Suprem, encara que la va perdre.

No obstant això, també va demanar a la Generalitat que declarés la nul·litat d'aquesta representativitat, com ha succeït ara, segons va informar el Govern català a Pimec.

La Generalitat va repartir la representativitat patronal entre un 75% per a Foment del Treball, del que el 15% se li va atorgar a Fepime, i el 25% per a Pimec.

González ha recordat que des de fa temps Pimec reivindica que es torni a calcular la representativitat.

La decisió de la Generalitat ha tornat a tensar les relacions entre Pimec i Foment del Treball, les dues patronals que en els darrers anys han intentat, sense èxit, iniciar un procés de fusió.

A més, Pimec ha aconseguit certa notorietat a Madrid com a promotora de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat, que ha aconseguit compromisos del Govern per rebaixar els terminis de pagament a les empreses. Això hauria provocat cert malestar en sectors de la CEOE, presidida per Joan Rosell, expresident de Foment del Treball.