TP Ferro entra en concurs de creditors amb un deute de més de 400 MEUR

La manca d'acord amb els bancs i els estats espanyol i francès deixen l'empresa en una situació compromesa

17.07.2015 | 18:45
TP Ferro entra en concurs de creditors amb un deute de més de 400 MEUR

TP Ferro, la concessionària del túnel de l'AVE del Pertús, participada a parts iguals per ACS i la francesa Eiffage, ha presentat avui davant el jutjat mercantil de Girona la sol·licitud de concurs voluntari de creditors amb un deute que supera els 400 milions d'euros.

La companyia, que es trobava en situació de preconcurs des del mes de març passat, ha explicat en un comunicat que ha adoptat aquesta decisió en no haver estat possible aconseguir en aquests quatre mesos un acord sobre la reestructuració del deute amb els creditors financers i amb els governs d'Espanya i França.

TP Ferro subratlla, en aquest sentit, que "el concurs de creditors no significa necessàriament el final de l'activitat de la concessió".

Els accionistes de la companyia, els grups ACS i Eiffage, asseguren, sobre això, que han dotat TP Ferro dels mitjans per continuar amb l'explotació de la secció internacional Figueres-Perpinyà "en les mateixes condicions d'alt nivell de seguretat, fluïdesa i regularitat que fins a la data".

La seva finalitat, mentrestant, és establir un nou període de temps per a la consecució d'un acord de reestructuració del deute amb els concedents i els prestamistes.

"L'objectiu de TP Ferro segueix sent assolir ràpidament un acord amb el conjunt de les parts implicades en el projecte sobre una solució definitiva respecte a la situació de precarietat actual i a la falta de sostenibilitat del model economicofinancer", ha ressaltat la companyia.

TP Ferro cobra un peatge per cada tren d'alta velocitat que usa el túnel del Pertús, ja sigui un tren de mercaderies o de passatgers, però els ingressos obtinguts han resultat molt inferiors a allò previst inicialment, de manera que la companyia no ha pogut fer front a la devolució del crèdit de més de 400 milions que va rebre d'un sindicat de bancs.

Si no s'arribés a un acord els pròxims mesos, el fet més probable és que el Govern hagi de sortir al rescat d'una empresa privada, com ja va passar l'any passat amb el cas del polèmic magatzem de gas Castor.

En aquest cas, Escal UGS, societat que va obtenir la concessió del magatzem de gas de Castor, participada en un 66,67% pel grup ACS de Florentino Pérez, va rebre 1.350,7 milions d'indemnització fixats pel Govern per la paralització del projecte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L'acte es va dur a terme a la Llotja de Mar de Barcelona
Tick Translations de Girona, reconeguda per la seva responsabilitat social

Tick Translations de Girona, reconeguda per la seva responsabilitat social

Dóna feina a més de 600 traductors, ha crescut de manera continuada des que es va crear l'any 2011

Pimec demana una nova reforma laboral per abaratir els acomiadaments

Pimec demana una nova reforma laboral per abaratir els acomiadaments

El president Josep González reclama més «agilitat» per aplicar mesures de regularització de les...

La cúpula de la CAM, a judici pels comptes

La cúpula de la CAM, a judici pels comptes

ELs acusats demanen treure de la causa els denunciants que van adquirir quotes abans de març de 2011

Som Energia preveu arribar als 60.000 clients i facturar un 42% més el 2017

La cooperativa d'energia verda gironina Som Energia espera arribar als 60.000 clients entre...

Enllaços recomanats: Premis cinema