TP Ferro entra en concurs de creditors amb un deute de més de 400 MEUR

La manca d'acord amb els bancs i els estats espanyol i francès deixen l'empresa en una situació compromesa

17.07.2015 | 18:45
TP Ferro entra en concurs de creditors amb un deute de més de 400 MEUR

TP Ferro, la concessionària del túnel de l'AVE del Pertús, participada a parts iguals per ACS i la francesa Eiffage, ha presentat avui davant el jutjat mercantil de Girona la sol·licitud de concurs voluntari de creditors amb un deute que supera els 400 milions d'euros.

La companyia, que es trobava en situació de preconcurs des del mes de març passat, ha explicat en un comunicat que ha adoptat aquesta decisió en no haver estat possible aconseguir en aquests quatre mesos un acord sobre la reestructuració del deute amb els creditors financers i amb els governs d'Espanya i França.

TP Ferro subratlla, en aquest sentit, que "el concurs de creditors no significa necessàriament el final de l'activitat de la concessió".

Els accionistes de la companyia, els grups ACS i Eiffage, asseguren, sobre això, que han dotat TP Ferro dels mitjans per continuar amb l'explotació de la secció internacional Figueres-Perpinyà "en les mateixes condicions d'alt nivell de seguretat, fluïdesa i regularitat que fins a la data".

La seva finalitat, mentrestant, és establir un nou període de temps per a la consecució d'un acord de reestructuració del deute amb els concedents i els prestamistes.

"L'objectiu de TP Ferro segueix sent assolir ràpidament un acord amb el conjunt de les parts implicades en el projecte sobre una solució definitiva respecte a la situació de precarietat actual i a la falta de sostenibilitat del model economicofinancer", ha ressaltat la companyia.

TP Ferro cobra un peatge per cada tren d'alta velocitat que usa el túnel del Pertús, ja sigui un tren de mercaderies o de passatgers, però els ingressos obtinguts han resultat molt inferiors a allò previst inicialment, de manera que la companyia no ha pogut fer front a la devolució del crèdit de més de 400 milions que va rebre d'un sindicat de bancs.

Si no s'arribés a un acord els pròxims mesos, el fet més probable és que el Govern hagi de sortir al rescat d'una empresa privada, com ja va passar l'any passat amb el cas del polèmic magatzem de gas Castor.

En aquest cas, Escal UGS, societat que va obtenir la concessió del magatzem de gas de Castor, participada en un 66,67% pel grup ACS de Florentino Pérez, va rebre 1.350,7 milions d'indemnització fixats pel Govern per la paralització del projecte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El ministeri d'Economia va fer públiques ahir les xifres.
La inversió estrangera el primer semestre s'apropa a 1.600 milions

La inversió estrangera el primer semestre s'apropa a 1.600 milions

Malgrat que hi ha un increment respecte al primer trimestre a Catalunya, en el segon s'ha tancat...

Les empreses dediquen 6.000 milions a la R+D, la meitat que la mitjana de la UE

Un estudi de la fundació bancària La Caixa determina que s'hauria de triplicar la inversió per...

Europa declara abusives les hipoteques multidivisa si no s´informa el client

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va establir ahir els criteris per...

El comerç de Girona recorda el bon ús de formes de cortesia als seus aparadors

El comerç de Girona recorda el bon ús de formes de cortesia als seus aparadors

En el marc de la campanya anual 2017 «Girona, comerç amable» del comerç...

Enllaços recomanats: Premis cinema