La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) busca llogaters per a l'antiga seu de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) a Barcelona, un edifici pràcticament en desús que es va inaugurar el 2010 i que va costar més de 62,5 milions d'euros.

L'immoble, situat en el districte 22@ de Barcelona, molt prop de la Torre Agbar, es va començar a construir en l'any 2008 com a seu de la CMT -ara integrada en la CNMC-, ja que estava previst el trasllat de les oficines centrals d'aquest organisme de Madrid a la capital catalana.

No obstant això, aquest procés de descentralització impulsat pel Govern socialista va ser revertit per l'Executiu del PP l'any 2013, cosa que va deixar a Barcelona amb un edifici públic nou i de grans dimensions -té més de 12.200 metres quadrats de superfície- gairebé sense ús.

"Això no pot seguir així, és un tema que cal resoldre", va afirmar el president de la CNMC, José María Marín Quemada, en una trobada amb la premsa celebrada en aquest polèmic edifici, que aquests dies ha acollit unes jornades sobre competència organitzades també per l'Autoritat Catalana de la Competència.

Marín Quemada va expressar la seva preocupació per la situació de l'immoble i va assegurar que està "ocupat en buscar-li una utilització", ja que "són recursos públics infrautilitzats".

L'immoble, que consta de deu plantes sobre rasant, té capacitat per a 500 persones, encara que actualment només hi treballen un centenar de treballadors de la CNMC.

"Em sembla intolerable", va manifestar el president d'aquest organisme, que va explicar que ja fa temps que busca possibles llogaters per a l'edifici, encara que fins ara ha tingut "escàs èxit".

La CNMC busca un perfil de llogater "que sigui compatible" amb la seva activitat com ens regulador, pel que descarta llogar aquests espais tant a empreses regulades com a altres administracions i organismes del mateix Govern.

"La idea és trobar un organisme internacional o una institució semblant a la nostra", va comentar Marín Quemada, que no preveu per ara tancar un acord de lloguer a curt-mitjà termini, encara que promet que "no cessarà" en l'intent de donar-li ús.

L'edifici compta amb un auditori amb capacitat per a 330 persones, una sala de reunions i una guarderia, entre d'altres serveis, i està situat en una de les zones empresarials més demandades de Barcelona.