La Generalitat ha obert una oficina exterior de comerç a Tel Aviv (Israel) per intensificar la internacionalització de les empreses catalanes, amb la qual cosa el govern català ja compta amb una xarxa de 35 d'aquestes oficines que donen cobertura a més de 90 mercats.

Segons va informar ahir la conselleria d'Empresa, l'any passat es va començar a treballar amb l'obertura d'una antena tecnològica, que ara dependrà d'aquesta oficina, amb l'objectiu de consolidar la presència empresarial de Catalunya a Israel.

Una de les tasques d'aquesta oficina exterior de comerç és intensificar la cooperació en el camp de la innovació entre empreses catalanes i israelianes, ja que Israel és una de les potències internacionals en els camps de la innovació i la emprenedoria. L'oficina ajudarà les empreses catalanes a exportar els seus productes o serveis i a establir-se físicament al país.

L'any passat les exportacions catalanes a Israel van arribar als 393 milions d'euros, un 14,1% més que l'any 2013, i els principals sectors van ser el sector químic, l'automoció, el metal·lúrgic i el material elèctric.