La Generalitat ha aprovat l´autorització ambiental a la fàbrica Nestlé per incloure una nova línia de producció de cafè soluble. L´empresa Nestlé España SA disposa d´una fàbrica al polígon industrial Torroella-Nestlé a Girona, que es dedica a produir i envasar cafè soluble i cafè soluble descafeïnat i a envasar d´altres especialitats en càpsules. Tots aquests processos productius van associats a processos de combustió (producció de vapor, assecatge i torrefacció).

L´autorització ambiental atorgada ara és per a un projecte consistent en la implantació d´una nova línia de producció de cafè soluble que s´afegirà a les ja existents, a partir de cafè torrat provinent de les línies de torrefacció. Aquestes modificacions suposaran un augment de la producció de cafè soluble, oli refinat i marro. Es preveu una producció anual de 37.000 tones de cafè soluble, 15.000 tones de cafè verd descafeïnat, 1.105 tones d´oli de cafè i cafeïna, 20.000 tones de càpsules de cafè, llet i xocolata i 65.000 tones de marro de cafè.

Per acollir aquest procés es construirà un nou edifici amb una ocupació de superfície de parcel·la de 2.141m2 i una alçada màxima de 50m. Nestlé va anunciar aquest any una inversió de 102 milions d´euros a la fàbrica Nestlé a Girona. D´aquesta manera, a finals de 2017 la factoria gironina es convertirà en la més gran d´Europa i en la tercera a tot el món.