L'exvicepresident del govern Rodrigo Rato va negar-se a declarar davant del jutge que l'investiga per cinc delictes fiscals i un de blanqueig, però va mostrar-se disposat a col·laborar amb la Justícia i comparèixer quan calgui.

Durant els vint minuts que va romandre al despatx del magistrat Antonio Serrano-Arnal, l'exministre d'Economia va esgrimir que preferia acollir-se al seu dret constitucional a no respondre cap pregunta perquè desconeixia els fets concrets dels quals se l'acusava.

Igualment, abans d'abandonar els jutjats de plaça de Castella, als quals va entrar pel garatge per recomanació de la Prefectura de Policia de Madrid, va al·legar que ignorava el contingut de l'informe que l'Oficina Nacional de Recerca del Frau encara ha d'elaborar amb el material confiscat en els escorcolls al seu domicili i al seu despatx.

En la seva decisió va ser clau, segons fonts properes a l'exbanquer, la compareixença de la inspectora cap de l'Oficina Antifrau, Margarita García-Valdecasas, que dilluns passat no va ratificar el primer dels informes d'aquest organisme depenent de l'Agència Tributària que va propiciar la seva detenció, el 16 d'abril.