La Generalitat autoritza Nestlé per ampliar les instal·lacions a Girona

Permetrà que la multinacional suïssa
edifiqui una nova torre de 50 metres d'alçària

24.07.2015 | 07:13
L´edifici actual de Nestlé a Girona.

La ponència ambiental va aprovar l'autorització demanada per Nestlé per ampliar les instal·lacions que té a Girona. L'empresa vol crear una nova línia de producció de cafè soluble i, per a això, haurà de construir un nou edifici amb una superfície de 2.141metres quadrats i una torre de 50 metres. El ple de l'Ajuntament de Girona ja va donar el vistiplau a l'operació i aquest era l'últim tràmit que faltava. .
Tota la producció de Nestlé a Girona va associada a processos de combustió (producció de vapor, assecatge i torrefacció). Aquesta nova línia de cafè soluble substituirà l'actual i permetrà augmentar un 30% la producció d'aquest tipus de cafè.
L'empresa ja va iniciar els tràmits per aconseguir els permisos el 2013. Primer va caldre l'acord del ple de la ciutat ja que les obres suposen no només construir un nou edifici de més de 2.000 metres quadrats sinó també aixecar una torre de 50 metres d'alçària (serà un forn d'assecat de cafè).
El juliol de l'any passat, el projecte va passar per la Comissió Territorial d'Urbanisme que va donar el vistiplau a l'ampliació. El planejament actual de la ciutat no permetia aixecar una torre de tanta alçària i, per tant, ha calgut una modificació en les normes urbanístiques que afecten aquest edifici. Finalment, el projecte també ha aconseguit l'autorització ambiental.
Amb aquesta ampliació, la planta de Nestlé a Girona arribarà a una producció anual de 37.000 tones de cafè soluble, 15.000 tones de cafè verd descafeïnat, 1.105 tones d'oli de cafè i cafeïna, 20.000 tones de càpsules de cafè, llet i xocolata i 65.000 tones de marro de cafè.
Nestlé va anunciar aquest any una inversió de 102 milions d'euros a la fàbrica Nestlé a Girona. Està previst que la nova línia entri en funcionament a finals del 2017.
A partir de llavors, la factoria gironina es convertirà en la més gran d'Europa i en la tercera a tot el món. Segons les previsions de la companyia, la nova planta afegirà uns 40 llocs de treball als 700 que actualment treballen a Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema