La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha aprovat la seva nova proposta de modificació de les tarifes d'Aena per al proper exercici, que hauran de reduir-se en un 1,9%, va informar ahir l'organisme regulador.

Aquesta proposta corregeix a la baixa l'acord de la CNMC de 30 de juny, a tenor de les al·legacions formulades per Aena, pel qual s'instava al gestor d'aeroports a incorporar, en un termini de 10 dies, una reducció del 3,5% al seu criteri de congelar les tarifes per 2016.

Segons la CNMC, la congelació de les tarifes proposada per AENA per 2016 «no s'ajusta a la normativa vigent» i insisteix que realitza una separació de costos entre les activitats aeroportuàries i comercials que no és «correcta».

A l'Audiència Nacional

La CNMC recorda que així ho va exposar en el seu acord de 23 d'abril de 2015, que va ser el seu argument principal per recomanar llavors una rebaixa de tarifes entre el 2% i el 3%. Aquesta recomanació de rebaixar les tarifes va ser recorreguda per Aena, Enaire i TCI, el segon accionista de referència, i els tres recursos van ser admesos a tràmit per l'Audiència Nacional.