El Govern diu que els gironins tindran 139 milions més gràcies a la rebaixa de l´IRPF

La rebaixa de l'impost sobre la renda de les persones físiques ha suposat una injecció d'almenys 118 milions

28.07.2015 | 15:28

Els contribuents gironins rebran una injecció de 139 milions d'euros entre el 2015 i el 2016, amb una mitjana de 418 euros per declarant, va informar ahir el Govern espanyol. D'aquesta quantitat, 111 milions corresponen a aquest any i la resta al 2016. En una nota difosa ahir pel Ministeri d'Hisenda, s'assegura que a cada un dels poc més de 331.900 declarants de la província de Girona se'ls retornarà 334 euros de mitjana l'any 2015.

Durant el mes de juliol la rebaixa de l'impost sobre la renda de les persones físiques ha suposat una injecció d'almenys 118 milions d'euros a Catalunya dels quals 9 milions corresponen a Girona.

D'altra banda, es calcula que l'impacte de la reforma per al 2016 a la província gironina serà de 28 d'euros adicionals respecte l'any anterior. És a dir, una devolució mitjana de 84 euros per declarant gironí.

Segons Hisenda, la reforma, que va ser aprovada per al 2016 i adelantada en el Consell de Ministres del 10 de juliol, té l'objectiu d'«incrementar la liquiditat de les persones i reduir les deduccions de les rendes mitjanes i baixes». No obstant això, associacions com Gestha o els partits de l'oposició, han denunciat que a qui més beneficia la rebaixa de l'IRPF és a les rendes més elevades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Báñez proposa que els jubilats puguin treballar i percebre el 100% de pensió

La ministra d'Ocupació i de la Seguretat Social, Fátima Báñez, va...

Peñín veu excepcional el vi Finca Garbet

Peralada veu com vuit dels vins i caves que elabora assoleixen més de 93 punts a la prestigiosa guia...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

Enllaços recomanats: Premis cinema