Les entitats financeres gironines van conceir al maig 381 hipoteques sobre habitatge, el que suposa un increment del 16,51% en relació amb el maig de l'any passat.

La mitjana de valor de les hipoteques sobre habitatges a Girona es va situar en 96.178 euros, el 4,73% menys que l'any passat.

En el conjunt de Catalunya, el nombre d'hipoteques signades sobre habitatges es va situar en 3.085 pisos, cosa que suposa el 8,74% més que el mateix mes de l'any passat i ja s'acumulen 13 mesos seguits d'increments en termes anuals, segons l'Institut d'Estadística espanyol.

En el conjunt de l'estat espanyol, el nombre d'hipoteques va sumar 19.732 contractes, amb un creixement del 10,92% i la mitjana de preu per contracte hipotecari es va situar en 103.922 euros, el 4,39% més que fa un any.

«Dades com les d'aquest mes demostren que comença a normalitzar-se el sector, que augmenta la demanda de pisos i, per tant, la d'hipoteques. Els bancs, encara que segueixen aplicant mesures restrictives, continuen amb la captació constant de nous clients després d'anys de recessió», van explicar des de Fotocasa.