Els treballadors de Gas Gas han rebut els dirigents de KTM i Pierer indústries amb pancartes on es llegia 'KTM aquesta no és casa teva' i pneumàtics incendiats. Aquesta és la manera que han escollit els treballadors per protestar per la visita del possible inversor. Des del comitè critiquen que ningú els havia informat d'aquesta visita que, a més, es volia fer de la mà de l'exconseller delegat, Ramon Puente. Els treballadors han intentat impedir l'entrada a la planta però, finalment, la reunió s'ha fet perquè l'administrador concursal ha permès que el comitè hi fos present. Els treballadors alerten que KTM només vol comprar la fàbrica per "desmantellar-la com ha fet anteriorment amb altres firmes".

El comitè d'empresa va tenir coneixement d'aquesta visita tot just ahir a través d'una filtració i això va encendre les alarmes entre els treballadors. Segons reconeix un dels membres del comitè, Josep Maria Lara, van començar a sospitar de la reunió perquè els possibles inversors de KTM venien a la planta de la mà de l'exconseller delegat, Ramon Puente. "L'empresa està en fase de liquidació i qualsevol visita d'un possible inversor ha d'anar capitanejada per l'actual direcció, l'administrador concursal o el comitè, l'exconseller delegat ja no forma part d'aquest procés", ha destacat.

És per aquest motiu que els treballadors van decidir preparar una protesta per quan arribés la visita. A la porta de l'empresa -que està tancada i amb la producció aturada des del gener- hi han penjat pancartes on es llegia en diverses llengües 'KTM, això no és casa teva' i també s'ha penjat algun maniquí vestit amb la indumentària de la marca austríaca. Per fer més cridanera la protesta, fins i tot s'han cremant pneumàtics i ha calgut avisar els Bombers.

Lara ha explicat que la seva intenció era impedir l'entrada dels possibles inversors a la planta com a signe de protesta perquè les gestions s'han fet "d'esquenes als treballadors". Tanmateix, després que l'exconseller delegat parlés amb l'administrador concursal i es fessin algunes gestions, els treballadors han accedit a deixar-los entrar. Ara bé, amb la condició que han pogut acompanyar-los durant la visita.

Por al desmantellament

Josep Maria Lara ha dit que els treballadors no veuen amb bons ulls l'interès de la firma KTM perquè el seu objectiu és comprar Gas Gas "per desmantellar-la". "Els treballadors són amants de les motos i coneixem el sector, no és la primera vegada que KTM fa això i hi ha exemples recents", ha manifestat. "No estem disposats a deixar entrar una firma que vol comprar les instal·lacions per tancar-les i acabar deteriorant més el poc teixit industrial nacional que ens queda en el sector", ha subratllat.

Ara, un cop s'ha fet la visita, si KTM manté l'interès haurà de presentar una proposta formal a l'administrador concursal. Els treballadors esperen que la subhasta de la unitat productiva de Gas Gas no es faci més enllà de l'octubre.