La família Daurella ha invertit 800 milions d'euros per controlar un 13% més de l'embotelladora espanyola de Coca-Cola i així tenir la majoria absoluta de l'accionariat. Segons avançava ahir el diari La Vanguardia, l'augment de la participació s'ha realitzat progressivament i els Daurella han canalitzat aquesta inversió a través de la seva societat holding Cobega Invest.

Coca-Cola Iberian Partners opera a Espanya, Portugal i Andorra i és resultat de la fusió, el 2013, de les set concessionàries de la multinacional que operaven a Espanya. Precisament, Cobega, era una d'elles i subministrava a Catalunya, Aragó, Balears i Canàries. Amb un volum de vendes de 3.010 milions i un benefici net de 177 milions el 2014, es tracta del sisès major embotellador de Coca-Cola al món.

D'Àfrica a Islàndia

Els Daurella, a banda de controlar Coca-Cola Iberian Partners, són socis de la multinacional d'Atlanta a Equatorial, l'embotelladora de Coca-Cola a 12 països de l'Àfrica, i tenen el 100% de l'embotelladora d'Islàndia. A més, distribueixen Nespresso a Espanya i tenen altres negocis en alimentació com Copesco i Sefrisa.