Els treballadors de Gas Gas van rebre ahir els dirigents de KTM i Pierer indústries amb pancartes on es llegia «KTM aquesta no és casa teva» i pneumàtics incendiats. Va ser la manera que va escollir la plantilla per protestar per la visita del possible inversor. Des del comitè critiquen que ningú els havia informat d'aquesta visita que, a més, es volia fer de la mà de l'exconseller delegat, Ramon Puente, que segons recorden «ja no forma part d'aquest procés».

Els treballadors van intentar impedir l'entrada a la planta però, finalment, la reunió es va fer perquè l'administrador concursal va permetre que el comitè hi fos present. Els treballadors alerten que el grup austríac KTM només vol comprar la fàbrica per «desmantellar-la com ha fet anteriorment amb altres firmes».

Ara, un cop s'ha fet la visita, si KTM manté l'interès haurà de presentar una proposta formal a l'administrador concursal. Els treballadors esperen que la subhasta de la unitat productiva de Gas Gas no es faci més enllà de l'octubre.

L'interés de KTM per Gas Gas no és nou. La companyia austríaca va admetre haver tingut converses el setembre passat que no van fructificar. El març, diversos mitjans van publicar que tornava a negociar la compra, però aleshores KTM va afirmar categoricament que «no existeix cap intenció per part de la companyia d'adquirir Gas Gas» Quatre mesos després, les coses semblen haver canviat.