CaixaBank guanya 708 milions d´euros el primer semestre i millora un 75% el resultat

L'entitat "no veu sentit" a les protestes contra la comissió que cobra als no clients per a l'ús dels caixers

31.07.2015 | 11:19

CaixaBank va guanyar el primer semestre 708 milions d'euros, cosa que suposa una millora del 75% en relació amb el mateix període de l'any passat, segons ha comunicat l'entitat. L'increment de guanys respon bàsicament a l'activitat comercial, gairebé tots els marges creixen dos dígits, i a la incorporació de Barclays.

La cartera de crèdits s'ha situat en el 211.559 milions d'euros, amb un creixement consolidat del 7,3%, gràcies a la incorporació de l'activitat de Barclays, sense aquesta entitat, la cartera hauria decrescut un -1,6%. La ràtio de morositat accelera el seu descens i se situa en el 9%, set dècimes menys que el trimestre anterior i 1,8 punts percentuals menys que l'any passat.

La comissió dels caixers

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha defensat avui que la decisió de la seva entitat de cobrar dos euros als no clients per l'ús del caixer automàtic és "molt raonable", de manera que "no veu sentit" a la crida a la "rebel·lió" que ha fet l'associació Adicae contra aquesta mesura.

CaixaBank va ser la primera entitat del mercat espanyol que va començar a cobrar una comissió de dos euros als caixers per als no clients, una estratègia a la qual les últimes setmanes s'han sumat entitats com BBVA o el Santander, mentre que altres com Banc Sabadell ho estan estudiant.

Diàleg Catalunya-Espanya

D'altra banda, Gortázar, confia que els governs espanyol i català reprendran el diàleg i tard o aviat es produirà "un gran acord" sobre el debat sobiranista català que serà beneficiós per a Catalunya i el conjunt d'Espanya.

Gortázar ha remarcat que aquest tema és "molt important" per a una i altra part i que la solució a aquesta ha de venir per la via del diàleg.

"Aquest tema passa pel diàleg i l'acord i confiem que arribarà eventualment", ha assenyalat el directiu, a preguntes dels periodistes, durant la presentació dels resultats econòmics del primer semestre, en què CaixaBank ha guanyat 708 milions d'euros, un 75% més que en el mateix període del 2014

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Foto de família dels guanyadors i els finalistes
Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

MJN Neuroserveis crea un dispositiu capaç d'avançar entre uns deu segons i un minut les crisis

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Allau de sol·licituds a les ofertes de Mercadona i Lidl: busquen professionals que els ajudin a...

El Brexit i els efectes de «tancar fronteres»

El Brexit i els efectes de «tancar fronteres»

La xenofòbia fa trontollar l'economia britànica

Enllaços recomanats: Premis cinema