La indústria paperera de Sarrià de Ter reviu. L'octubre de 2014, la fàbrica de Torraspel aturava la seva fàbrica al municipi. Ara, gairebé deu mesos després, una empresa del sector ha tancat la compra de les instal·lacions. Es tracta del grup paperer valencià Hinojosa, que preveu invertir 25 milions d'euros a la planta i crear 40 llocs de treball, una tercera part dels que hi havia a la fàbrica de Torraspapel quan es va anunciar el tancament. Està previst que l´activitat a la fàbrica -que actuarà sota la denominació social de Paperera de Sarrià- comenci en un termini d´entre 8 i 10 mesos per produir-hi bobines de cartró ondulat.

Segons un comunicat de la companyia amb seu a Xàtiva, l'"objectiu és obtenir una producció anual de 90.000 tones de paper adaptat i destinat a la necessitat de les seves plantes productores de cartró ondulat". Amb aquesta adquisició, Grup Hinojosa afirma que "s'assegura una font de proveïment de matèria primera addicional, i redueix així la seva dependència dels mercats d'importació". D'altra banda, apunta que amb les instal·lacions de Sarrià, Hinojosa "aprofundeix" en la seva estratègia de millora de la competitivitat, i posiciona la seva marca "amb major intensitat i independència en tot el territori peninsular".

Segons la companyia valenciana, la compra "respon a l'estratègia de la companyia per adquirir una posició sostenible al mercat d'envasos de cartró ondulat. Ens assegura incrementar la nostra competitivitat perquè ens permet una millor interacció entre les diferents etapes de la cadena de valor afegit i ens permet apostar per la innovació i millorar el valor aportat al client".

La Generalitat de Catalunya i l´Ajuntament de Sarrià de Ter, que han seguit la situació de Torraspapel des que l´empresa va cessar la seva activitat a mitjans del 2014, han celebrat l´operació i han destacat que assegura la continuïtat de l´activitat industrial al municipi, alhora que preveuen seguir acompanyant a la nova empresa en tot el procés d'instal·lació i consolidació.

El govern català també destaca que Torraspapel continuarà present a Sarrià atès que hi té ubicada la seu d'investigació i desenvolupament del grup, amb una plantilla actual de 15 persones, pel que seguirà vinculada a la dinàmica paperera del municipi.