Dolors Bassa dimitirà com a secretaria general d´UGT a les comarques gironines al setembre, un cop s'oficialitzin les candidatures per les eleccions del 27S i s´iniciï la campanya electoral.

Bassa, que anirà de número 4 en la llista de «Junts pel Sí» a Girona, lidera la UGT de Girona des de l'any 2008, quan va rellevar Camil Ros.

Ara, segons explica, «he decidit afrontar un repte incompatible amb el meva tasca de representació sindical: D'una banda perquè no puc ser diputada i al mateix temps secretària general d'un sindicat, i de l'altra perquè la UGT és una organització plural i entre els seus afiliats hi ha moltes sensibilitats polítiques diferents».

De moment, no està clar com s'estructurà el sindicat a Girona després de la seva dimissió, ja que fa pocs dies es va fixar que el 2 de desembre de 2016 se celebraria el Congrés en els que es renovarien els actuals equips sindicals.

Una opció seria avançar la celebració del Congrés, una segona opció seria escollir una persona que rellevés Bassa fins a finals de 2016, i una tercera proposta que està sobre la taula és la creació d'una gestora que controlaria la UGT de Catalunya fins a la celebració del Congrés. En aquesta última opció, es mantindrien els actuals càrrecs del comitè executiu però sense secretari general.

Dolors Bassa forma part activa de la UGT comarques gironines des del 2000. Ha ocupat diferents càrrecs a les Comissions executives des de 2005, essent responsable de les secretaries d´ igualtat I política social i, més tard, de la secretaria d´ocupació.

Amb la marxa del Camil Ros, al Secretariat Nacional de la UGT de Catalunya, va assumir la secretaria general el febrer del 2008 i des de llavors ha sigut la màxima dirigent sindical de la UGT a comarques gironines, passant per ser votada en dos congressos (maig 2009 a Lloret de Mar, juny 2014 a Figueres).

Bassa ha enviat una carta a tots els delegat, així com a l´afiliació del sindicat de la demarcació, on explica que ha decidit fer un pas "al costat" i deixar el càrrec, però que continuarà formant part de la UGT des de la base i com a delegada en el seu propi centre de treball.

En la carta, expressa que és un "moment excepcional social i políticament" i per això, el cor li diu que cal fer un pas "al costat", tot prenent decisions especials i diferents, i per tant, defensar allò en el que també sempre ha cregut : "actuar socialment , pensar nacionalment i a l inversa".