BMW, Audi i Daimler compraran la unitat mapes digitals de Nokia Oyj per 2.800 milions d'euros per adquirir la tecnologia relacionada amb actuacions connectades que eventualment serà la base dels cotxes autònoms.

Els tres fabricants de cotxes de luxe més grans del món adquiriran una proporció igual de la divisió HERE de Nokia, i es preveu que la transacció es completarà en el primer trimestre de l'any vinent, van dir aquest dilluns.

Compra sense precedents

Una adquisició conjunta d'aquesta magnitud entre BMW, la divisió Audi de Volkswagen i Daimler, propietari de Mercedes-Benz, no té precedent. L'acord posa en relleu una ofensiva dels competidors alemanys a l'àrea dels sistemes autònoms independent de gegants de la tecnologia com Google.

"Els fabricants d'automòbils esperen un gran creixement en la conducció i la connectivitat autònomes. Tots han cooperat amb HERE per als mapes durant molt temps o sigui que coneixen la qualitat del servei", ", va dir Frank Biller, analista de LBBW amb seu a Stuttgart.

Proveir la tecnologia d'HERE a altres fabricants de cotxes permetria als socis alemanys aprofitar un mercat de dades automobilístiques i una connectivitat que, segons estimacions de la companyia consultora McKinsey Co., podrien créixer sis vegades des dels nivells actuals fins a 180.000 milions d'euros al 2020.