El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) va denunciar ahir que un altre camió espanyol que transportava carn de porc a França va ser assaltat dilluns passat prop de Tolosa. En un comunicat, UP, reclamava que la Unió Europea actuï «de manera immediata» per posar fi als atacs de ramaders francesos a la carn de porcí d'origen espanyol. Segons el sindicat, aquest és el segon atac en menys de dues setmanes. El primer va ser el passat 22 de juliol a Normandia. UP exigeix responsabilitats al Govern francès i que s'imposin sancions per la seva inacció davant el que consideren «un boicot a la lliure circulació de camions amb carn de porcí de l'Estat espanyol cap a Europa».

El sindicat recorda que la caiguda dels preus de la carn de porcí no només es produeix a França, sinó a tota la UE, com a conseqüència de l'augment de la producció i del veto rus a les importacions de productes agraris.

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, va condemnar l'atac que considera «intolerable en una Europa que és territori comú i de lliure pas per a tots els que en formem part».