Banc Sabadell ha obtingut la llicència bancària per operar com a banc comercial a Mèxic, segons ha informat l'entitat aquest dissabte. El banc, que pretén desenvolupar a Mèxic un model de negoci diferencial basat en la innovació i en un entorn digital, dedicarà la primera fase a la banca d'empreses i després abordarà una segona fase destinada a particulars. Un any després d'haver iniciat les operacions de finançament a través de la filial Sabadell Capital, s'ha aconseguit arribar als 1.000 milions de dòlars finançats i s'ha complert el seu objectiu sis mesos abans del previst. A partir d'octubre iniciaran les operacions a través de les tres primeres oficines a Mèxic DF-nord, Mèxic DF-sud i Monterrey.

D'acord amb el que estableix la regulació mexicana, abans que el banc pugui iniciar operacions, atendrà les sol·licituds d'informació i revisions que vulgui sol·licitar la Comissió Nacional Bancària i de Valors (CNBV) del país per assegurar que es compleix l'oferta que Banc Sabadell oferirà a la seva clientela. Segons un comunicat de l'entitat, Sabadell Capital ja està en el Top 10 de la banca corporativa al mercat mexicà, amb prop de 60 clients, alguns dels quals provinents del sector energètic, industrial i hoteler.

Banc Sabadell és present a Mèxic des de 1991 amb una oficina de representació a la capital i va operar al país de manera indirecta durant 15 anys amb la participació del 20% del Banco del Bajío. El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, va ser vicepresident i director general de Bancomer, el primer banc de Mèxic, en la seva anterior etapa professional. Guardiola, ha assegurat que "Mèxic és un projecte a llarg termini, per les seves perspectives de creixement i per la rendibilitat que ofereix el seu sector financer".

La xarxa d'oficines de representació a Amèrica (Nova York, Caracas, Sao Paulo, Santo Domingo, Bogotà i pròximament Lima) està coordinada des de l'oficina de Banc Sabadell a Miami. Aquesta sucursal, activa des de 1993, té una llicència de full international branch i desenvolupa negocis de banca privada i corporativa enfocada a particulars i empreses que operen als Estats Units i altres països de l'àrea iberoamericana. Banc Sabadell compta també amb un banc local a Florida (Miami) -Sabadell United Bank-, amb una xarxa pròpia de 27 oficines en aquest estat. El volum de negoci de Sabadell a Amèrica supera els 16.000 milions de dòlars.