Catapultant l'emprenedoria

«Catapulteam» és una plataforma que vol crear equips multidisciplinaris per convertir idees en projectes

09.08.2015 | 07:18
Set dels nou membres de l´equip de Catapulteam (catapulteam.com)

Ganes, il·lusió i esforç. Aquestes són les característiques que defineixen l'equip de Catapulteam, una nova plataforma gironina que vol fomentar l'emprenedoria entre els estudiants universitaris. La idea va sorgir d'un viatge als EUA d'en Joel Juana, un enginyer de 28 anys.

El fundador de Catapulteam havia tirat endavant altres projectes, però va veure que a tots els hi faltava el mateix: varietat dins de l'equip de treball. «Sempre treballava amb enginyers com jo i em costava molt trobar algú d´una altra especialitat». Després d'estar tres mesos a Silicon Valley, Califòrnia, va tornar amb una idea en ment molt clara: crear una plataforma per muntar equips multidisciplinaris.

Un cop a Girona, en Joel va anar a diverses facultats de la UdG a presentar el projecte, tot i no ser una pràctica habitual. «A diferència als EUA, aquí es té por a explicar les idees a la gent, no fos cas que algú et copiï» afirma. «És un error. La idea no val res, el que val és l'execució» hi afegeix. Poques setmanes després, va rebre feedback d'alguns estudiants i ara Catapulteam està format per 9 voluntaris estudis molt diversos com Economia, Publicitat i Relacions Públiques, o Enginyeria, entre d'altres.

El primer client de Catapulteam són ells mateixos. Són el que volen que altres joves aconsegueixin: tirar endavant una idea. Tot i que només fa dos mesos que van obrir la web -que renovaran al setembre- i no han iniciat cap campanya de promoció, la plataforma ja compta amb unes 80 persones registrades. El seu objectiu es fonamenta en dues vies: emprendre o formar part d'una empresa per «aportar valor».

Per aconseguir-ho, la nova web presentarà tres tipus de cerca. D'una banda, l'equip. En Joel creu que aquí hi ha molta ajuda en assessorament i finançament, però «la part més important per arribar a l'èxit, que és crear equip, ens falta». És per això que Catapulteam vol facilitar la unió de persones de diferents disciplines. D'altra banda, al cercador de finançament hi apareixerà un llistat d´empreses que volen impulsar projectes i, en tercer lloc, hi haurà l'apartat «I+D empreses» que consistirà en «reptes».

La idea és que les companyies pengin una tasca amb una breu descripció, un premi pel guanyador i una data límit de presentació i que els estudiants interessats s´hi apuntin.

I com es finança tot això? Doncs de moment gràcies a les tres «F»: Friends, Family and Fools (Amics, Família i Bojos). En un futur, però, la idea és fer pagar a les empreses per aparèixer al cercador de Catapulteam i tirar de finançament d'inversors i/o anunciants. Això sí, serà gratuït pels estudiants. «Ens ho agafem com un projecte social» diu en Joel. El fundador de Catapulteam creu que a la universitat hi ha molta part teòrica i poca pràctica, un error en la seva opinió, perquè «els coneixements canvien, però les competències són per tota la vida».

De moment, el públic objectiu són els estudiants de la UdG, especialment els de l'últim any de carrera, però no tanquen les portes a ningú. «Centrem totes les nostres forces en la UdG per tema logístic, però és una plataforma oberta a tothom» explica en Joel. En un futur, a més, Catapultema vol expandir-se a altres ciutats de l'Estat com Barcelona, València i Madrid. Tot i així, no ampliaran el model «fins que Girona no estigui ben lligada».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema