L'empresa d'infraestructures Abertis va anunciar ahir que ha subscrit un acord d'exclusivitat per adquirir el 51% del grup industrial A4 Holding, propietari, entre d'altres actius, de les autopistes italianes A4 i A31, per uns 600 milions d'euros. L'acord amb el consorci que ostenta el control d'A4 Holding -integrat per Intesa, Astaldi i Tabacchi- està subjecte al corresponent procés de «due dilligence» -una auditoria de venda- i preveu que Abertir agafi el control del holding industrial abans de finals d'any.

Els principals actius d'A4 Holding són les autopistes italianes A4 (Brescia-Padova), de 146 quilòmetres de longitud, i A13 (Vicenza-Piovene-Rocchette), que actualment té 37 quilòmetres, però arribarà als 142 quilòmetres després de finalitzar tot el procés d'ampliació. Precisament, a l'A31 actualment hi ha diverses obres en construcció o pendents d'execució en un tram d'aproximadament 50 quilòmetres. L'objectiu, tot i així, és construir un tram addicional de 52 quilòmetres encara en procés de negociació, que comptaria, a més, amb un túnel de més de 15 quilòmetres de longitud.

Les negociacions amb A4 Holding signifiquen el retorn del grup Abertis a Itàlia, després de l'intent fallit de fusió el 2009 amb l'antiga Autostrade, actualment anomenada Atlantia, que és la companyia que construeix i gestiona la part més gran de les autopistes italianes. Segons Abertis, l'acord confirma la sòlida cartera de projectes de creixement en el qual treballa la companyia, per un import de fins a 9.000 milions d'euros, tal com va informar en la presentació dels resultats semestrals.