La nova fàbrica Paperera de Sarrià necessitarà cobrir en els mesos vinents diferents llocs de treball, per la qual cosa ha demanat a l'ajuntament de Sarrià de Ter que li faciliti els currículums de persones que reuneixin el perfil professional que s'adapti a les necessitats descrites per l'empresa, la qual valorarà especialment l'experiència laboral en empreses del sector paperer. El grup valencià Hinojosa ha comprat la unitat productiva de Torraspapel a Sarrià de Ter, que recuperarà l'activitat industrial l'any 2016. Els nous propietaris preveuen invertir 25 milions d'euros a la planta i crear 40 llocs de treball, una tercera part dels que hi havia a la fàbrica de Torraspapel quan fa poc més d'un any es va anunciar la seva intenció de tancar.

El departament de Recursos Humans d'Hinojosa serà el responsable del procés de selecció definitiu, així com de la presa de decisions quant a la contractació. Malgrat això, l'Ajuntament col·laborarà a facilitar dades de persones interessades a treballar-hi. Per aquest motiu, un cop l'empresa faciliti els perfils concrets de cada lloc de treball, el consistori podrà rebre currículums a l'Àrea de Desenvolupament Local de l'ajuntament a través del mail adl@sarriadeter.cat, o bé en mà a les oficines municipals.

Està previst que l'activitat a la fàbrica -que actuarà sota la denominació social de Paperera de Sarrià- comenci en un termini d'entre 8 i 10 mesos per produir-hi bobines de cartró ondulat. Quan es va anunciar l'adquisició, segons un comunicat de la companyia Hinojosa, amb seu a Xàtiva, l'«objectiu és obtenir una producció anual de 90.000 tones de paper adaptat i destinat a la necessitat de les seves plantes productores de cartró ondulat».

La planta va tancar quan hi treballaven 132 persones. L'acord d'ERO d'extinció va deixar 23 treballadors a l'atur, 73 més es van recol·locar en altres plantes del grup i finalment, als 36 restants l'empresa els va incloure dins un pla de rendes fins a la jubilació.

Per la seva part, Hinojosa és un dels grups empresarials del sector del cartró ondulat més important a tot l'Estat. Està format per onze empreses repartides per tot el territori estatal i, darrerament, ha adquirit plantes a Vigo, València i Valladolid. El grup assegura que ha invertit més de 150 milions durant els darrers cinc anys amb l'objectiu de dotar les fàbriques amb les darreres innovacions tecnològiques.