La bústia de lluita contra el frau laboral, posat en marxa l'agost del 2013 pel Ministeri d'Ocupació, ha fet aflorar 337 llocs de treball submergits a Catalunya i ha permès recuperar 416.082 euros en quotes de la Seguretat Social. El mecanisme ideat pel Ministeri per encoratjar les denúncies sobre conductes fraudulentes en l'àmbit de la contractació laboral, a més, ha sancionat les empreses infractores amb multes amb un import global d'1.422.499 euros.

Al conjunt de l'Estat Espanyol el giny concebut pel departament de Fàtima Báñez ha descobert en aquests dos anys 4.181 llocs de treball submergits. D'aquest, 2.589 ha estat descoberts durant l'últim any i representen un 62,6% més que l'anterior. En total, les quotes recuperades a la Seguretat Social ascendeixen a 4.665.567 euros, dels quals 3,2 milions s'han requerit durant el segon any, un 128% més que en el primer any. Pel que fa a les multes, el valor total supera els 12,7 milions d'euros.

Es pot accedir a la bústia a través de la pàgina web del Ministeri d'Ocupació per notificar de manera anònima conductes fraudulentes a l'àmbit laboral, que poden desencadenar una investigació de la Inspecció de Treball. També es poden presentar denúncies de treballadors víctimes de frau laboral per via telemàtica amb les mateixes condicions que les que es realitzen per via presencial.