Els contractes de treball amb una durada d'una setmana o menys signats entre gener i juliol de 2015 van superar la xifra de 2,6 milions i van suposar gairebé el 25% de les contractacions, set dècimes més que els subscrits un any abans, segons dades del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

Entre gener i juliol es van signar 2.633.296 contractes d'una setmana o menys, que van representar el 24,9% del total, mentre que un any abans es van formalitzar en el mateix període 2.302.511 contractacions del mateix tipus, el 24,2% del conjunt.

L'economista Luis Zarapuz, del gabinet econòmic de CCOO, va explicar que aquest repunt dels contractes de curta durada és congruent amb una sortida de la crisi emmarcada en l'ocupació precària. Va afegir que durant la crisi s'ha aprofitat per fer un replantejament del mercat de treball i s'han donat més facilitats perquè les empreses contractin barat.

Zarapuz va assenyalar que no tots els contractes suposen una ocupació, atès que una persona pot signar un contracte totes les setmanes i acumular fins a 50 contractes per a una mateixa activitat. Va insistir que a totes les crisis el primer que es recupera és la contractació temporal.