Els ministres de Finances i Economia de la zona euro, l'Eurogrup, han passat el testimoni als parlaments nacionals perquè donin llum verd definitiu a l'acord sobre el tercer rescat de Grècia que van aprovar divendres a la nit de fins a 86.000 euros per sanejar l'economia grega. Després de sis hores de negociacions, els 19 ministres dels països de l'euro van donar el seu suport a l'acord assolit prèviament a nivell tècnic entre Atenes i els seus creditors internacionals.

El Parlament grec ja va aprovar dijous el text negociat després d'un intens debat i amb el suport de l'oposició, una votació en la qual el partit governant, Syriza, va sortir debilitat en haver-hi fins a 47 dels seus diputats que van donar l'esquena a la seva formació.

Ara serà el torn dels parlaments d'Alemanya, Finlàndia, Àustria, Holanda, Estònia i Eslovàquia, països amb lleis nacionals que els obliguen a passar aquest tràmit perquè el rescat tingui validesa. El ple del Congrés també debatrà a petició del Govern dimarts sobre el tercer rescat malgrat que no hi està obligat. Posteriorment, el consell de governadors del Mecanisme Europeu d'Estabilitat (MEDE) es reunirà per aprovar l'acord de finançament del programa.