CaixaBank i la Cambra de Comerç de Palamós van signar un acord de col·laboració per millorar la competitivitat de les empreses a través de l'assessorament i la formació dels emprenedors en l'àmbit de la internacionalització. El conveni, signat pel president de la Cambra de Palamós, Xavier Ribera, i la directora de la banca d'institucions de CaixaBank a Girona, Gemma Batlle, preveu l'organització de jornades formatives sobre la sortida als mercats exteriors, e-commerce, finançament i empresa familiar.

Tant Ribera com Batlle van destacar el paper fonamental del comerç exterior en la reactivació de l'economia. És per això que, tal com va afirmar el president l'organisme de representació empresarial, el conveni «va encaminat a donar suport a la internacionalització dels membres de la Cambra i a millorar l'accés al finançament dels projectes empresarials». Per la seva banda, la directora de la banca d'institucions de CaixaBank va afirmar que es tracta «d'una aliança estratègica que respon al compromís de l'entitat amb els agents econòmics de la comarca».

CaixaBank és una de les entitats líders en oferir assessorament per al comerç exterior a les empreses. Actualment disposa d'un equip de banca internacional i d'una xarxa d'oficines de representació amb cobertura en més de 50 països, entre els quals hi ha el Regne Unit, Alemanya, Egipte, Colòmbia, Xina, Singapur o Nova Delhi. A més l'entitat ha arribat a acords amb més de 2.500 bancs internacionals que permeten donar servei a les empreses a qualsevol país.