L'empresa de construccions Rubau s'ha adjudicat el contracte d'obra de construcció d'una carretera a Bolívia per un import de 56,1 milions d'euros. La companyia gironina signarà el contracte el 21 de setembre amb l'Administradora Boliviana de Carreteres (ABC) i el termini de construcció serà de 28 mesos.

La feina preveu l'adequació i ampliació del tram Puente Taperas, una via de 40 km de longitud que forma part de la carretera Puente Arce a la regió central de Bolívia. La via tindrà una amplada de 7 metres, amb un metre de voral a cada costat. A més, els treballs inclouen obres de drenatge, tres ponts de 30 m de longitud cadascun i diferents tipologies de murs de contenció, entre altres elements constructius.

Consolidació internacional

Aquesta obra no és la primera de Construccions Rubau a Bolívia. Fa uns mesos, l'empresa gironina es va adjudicar el projecte Torres del Poeta, a La Paz. Segons la companyia, es tracta d'una de les obres d'edificació més importants del país ja que consisteix en un macrocomplex format per 8 plantes de soterranis amb aparcaments per a 1.000 vehicles, dues plantes de centre comercial, cinemes i supermercats, entre d'altres, i 4 torres. D'aquestes, dues seran d'oficines amb 12 i 21 plantes, mentre que les altres dues es destinaran a habitatges de 25 i 27 plantes, amb una superfície de construcció de 120.000 metres quadrats. L'import de la inversió arriba als 52 milions d'euros i el termini d'execució és de 36 mesos.

D'altra banda, Rubau ha inaugurat la seva primera concessió a Mèxic, on té diversos projectes en construcció, i té prevista una inversió per 40 milions a Colòmbia. L'empresa gironina, a més, té presència als països de l'est d'Europa, on construeix una autovia a Polònia, una autopista a Sèrbia i la circumval·lació d'una ciutat a Bòsnia-Hercegovina. L'any passat el mercat internacional va suposar el 70% de la producció total.