Un 5,5% més de despesa turística forana

Catalunya registra un nou rècord després d'assolir els 8.588 milions d'euros el primer semestre de l'any

29.08.2015 | 07:51

Els rècords d'arribada de turistes estrangers s'han materialitzat en una altra xifra històrica. La despesa dels visitants forans el primer semestre de l'any a Catalunya va arribar als 8.588 milions d'euros, segons dades publicades ahir pel ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Es tracta d'un augment del 5,52% respecte als sis primers mesos del 2014 i un nou rècord en aquesta estadística. Al conjunt de l'Estat la despesa forana total també va ser la millor de la història. Va superar els 37 milions d'euros, un 7,7% més que el mateix període de l'any anterior.

Segons l'enquesta Egatur, Catalunya va ser la comunitat autònoma que va concentrar més despesa estrangera, amb un 23,1% del total. En segon lloc, hi ha Canàries (19,6%), seguida per les illes Balears (16%) i Andalusia (15,3%). La despesa diària per turista a Catalunya també lidera el rànquing amb 126 euros, un 2,7% més interanual. Tot i així, el desemborsament total és de 100 euros menys que el de la mitjana estatal i dels més baixos d'Espanya. De fet, la despesa de cada turista estranger a Catalunya és exactament la mateixa que l'any passat: 878 euros.

En termes mensuals, els visitants estrangers van deixar 2.204 milions d'euros a Catalunya, un 2,1% més que el mateix mes el 2014, i 8.841 milions al conjunt de l'Estat. D'altra banda, la despesa mitjana va caure un 6,4% a Catalunya fins als 942. A l'Estat, en canvi, va augmentar un 2,4% i es va situar als 1.007 euros.

Predomini dels anglesos

La majoria de turistes a l'Estat van venir del Regne Unit. Gairebé un de cada quatre visitants el juliol va ser anglès, una dada que representa un increment del 16% interanual. En segon lloc hi ha els alemanys (12,4%) que van augmentar un 2,9%, seguits dels francesos (10,3%) que van créixer un 4,5%. També destaca l'augment dels asiàtics. Per contra, els visitants dels països nòrdics i dels Estats Units van caure en un 3,4% i un 7,6%, respectivament.

Pel que fa a la despesa, els que han deixat més diners són els nord-americans que amb 2.106 euros per turista dupliquen la mitjana. Tot i així, aquest desemborsament és un 34,2% inferior al del mateix mes l'any passat. En segon lloc, però amb bastanta diferència, hi ha els visitants dels països nòrdics amb una despesa de 1.267 euros per turista. En canvi, a l'altre costat de la llista trobem els francesos que només van gastar-se 600 euros, un descens interanual del 3,6%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

«La meva finca està plena de senglars. Qui s´ha d´encarregar d´eliminar-los?»

Els advocats de Prat Sàbat responen, com cada setmana, els dubtes legals dels nostres lectors....

L´hivern de 2008, el pitjor de la sèrie

Quan s’analitza la sèrie completa, es detecta l’esclat de la crisi...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

Hostaleria, comerç i logística són els sectors que crearan més ocupació, que a la demarcació serà...

Enllaços recomanats: Premis cinema