La borsa espanyola va baixar un 2,6 per cent i va perdre el nivell dels 10.000 punts perjudicada pel retrocés de les places internacionals, la banca i constructores en conèixer-se la contracció de l'activitat industrial a la Xina. Mentre la prima de risc pujava a 134 punts bàsics (divendres va tancar en 131), el principal indicador del mercat estatal, l'Ibex 35, va caure 266,20 punts, un 2,59 per cent, fins a 9.992,80 punts. Durant l'any ha cedit un 2,79 per cent.

A Europa, amb la cotització de l'euro en 1,126 dòlars, Londres va cedir un 3,03 per cent; l'índex Euro Stoxx 50, un 2,47 per cent; París, un 2,4 per cent; Frankfurt, un 2,38 per cent, i Milà, un 2,24 per cent. La caiguda de les places asiàtiques (Tòquio perdia prop del 4 per cent i Xangai un 1,23 per cent) durant la matinada condicionava el descens de les borses europees al matí.

Poc després de l'obertura, el mercat estatal baixava prop del 3 per cent i perdia el nivell dels 10.000 punts, al que contribuïa el descens dels futurs sobre els índexs nord-americans. Les caigudes de les places europees es fonamentaven en què la indústria xinesa es va contraure a l'agost i es va situar en el nivell més baix en tres anys i en què el Banc Popular de la Xina va aportar gairebé 21.000 milions d'euros al mercat interbancari per facilitar els moviments de capitals en aquesta complicada situació.

Les estadístiques europees no podien frenar el descens borsari, com succeïa amb la rebaixa del percentatge de l'atur a la zona euro en dues dècimes al juliol, fins al 10,9 per cent.

De poc servia el lleuger descens de l'activitat fabril a la zona euro (va caure una dècima a l'agost respecte el juliol i es va situar en 52,3 punts, de manera que segueix en els nivells més elevats en quatre anys), perquè els futurs sobre els índexs nord-americans baixaven un 2,5 per cent.

L'increment de les pèrdues de Wall Street poc després de l'obertura (baixava al voltant del 2 per cent mentre queia la cotització del cru a 50 dòlars) va fer que el mercat estatal s'acomiadés definitivament del nivell dels 10.000 punts. Al tancament de la sessió, el mercat novaiorquès va cedir prop del 2 per cent.