La UGT no substituirà encara Bassa com a secretària general a Girona

El sindicat mantindrà l'executiva en funcions fins a la celebració d'un congrés a la tardor de 2016

02.09.2015 | 01:12
Dolors Bassa.

La UGT ha decidit mantenir l'executiva en funcions i, de moment, no substituirà Dolors Bassa, que ha estat set anys secretària general a Girona i ha deixat el càrrec per formar part de Junts pel sí. El secretari de política sindical, Camil Ros, va lloar la tasca feta per Bassa tot afirmant que era «lògic» que dimitís si feia el pas a la primera línia de la política.
Per designar un nou secretari general caldria fer un comitè intercomarcal extraordinari, però el sindicat considera que no hi ha «tensions internes» i que «no hi ha pressa» per trobar un nou dirigent. La UGT de Girona té previst un congrés a la tardor del 2016 on, a més d'escollir executiva, està prevista una profunda renovació organitzativa.
Després de 14 anys com a dirigent del sindicat -els set darrers com a primera secretària a Girona-, Dolors Bassa ha deixat els càrrecs a la UGT per formar part de la candidatura de Junts pel sí, on ocupa el número 4. Els estatus del sindicat estableixen que, en casos de renúncies, cal convocar un comitè intercomarcal extraordinari o bé esperar al proper congrés per tal de votar les diferents candidatures que es puguin presentar.

Elogis de Camil Ros
Davant de la sortida de Bassa, el secretari de política sindical (i exsecretari general a Girona), Camil Ros, va explicar en quina situació queda el sindicat. Abans, però, va voler lloar la tasca de Bassa al capdavant del sindicat. «Hem d'agrair-li la gran feina feta, el treball excel·lent, la passió, l'energia i el compromís en moments difícils per al sindicalisme», va reconèixer Ros.
Segons va afegir, Bassa no estava obligada a plegar, però va qualificar de «lògica» la seva decisió, ja que dins del sindicat hi ha sensibilitats diverses sobre el futur polític de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema