Un centenar de tractors va arribar ahir a Brussel·les per protestar per la crisi agroalimentària, que ha desplomat el preu de la llet, en la vigília del Consell extraordinari de ministres d'Agricultura de la Unió Europea que se celebra avui a la capital. Les primeres mobilitzacions van causar problemes de trànsit a les vies d'accés a Brussel·les, tot i que van transcórrer sense incidents destacables. Per a la jornada d'avui s'espera que al voltant d'uns 5.000 tractors transitin pels carrers de la capital organitzats en columnes de manifestants, que avançaran fins a confluir davant de l'edifici Justus Lipsius, la seu del Consell de la UE.

Per pal·liar els efectes de la manifestació, la policia federal ha aconsellat deixar el cotxe a casa davant les fortes incidències que s'esperen, que també afectaran diverses línies d'autobús i tramvia, mentre que l'estació de metro de Schuman, situada al punt neuràlgic de la ciutat, romandrà tancada.

Els manifestants protesten per la crisi agroalimentària que ha afectat sobretot al sector làctic. En aquest sentit, reclamen una pujada del preu de la llet que al juny es pagava a 28,2 cèntims d'euro el litre, un 25% per sota del que costava un any abans.