Un total de 2,4 milions. Aquesta és la xifra que l'empresa d'aigua mineral i natural Font Vella va invertir durant el 2014 en inversió industrial a la planta de Sant Hilari Sacalm. Aquesta empresa va començar a funcionar com a Font Vella S.A a l'any 1943, i més de 70 anys després és una empresa d'allò més consolidada en el seu sector englobada dins del grup Danone.

La producció de Font Vella és també molt intensa. Durant el darrer any 2014 es van envasar un més de 344 milions d'ampolles i es preveu que a trets generals els números d'enguany segueixin en la mateixa línia. Segons el director industrial d'Aguas Font Vella i Lanjarón, Javier Guerra «Durant el primer semestre, el sector de les aigües minerals ha crescut un 3% arreu de l'Estat, dins d'aquest creixement generalitzat Font Vella manté una tendència positiva i es continua mantenint líder al mercat».

Des de l'empresa atribueixen aquesta pujada a la recuperació del sector després d'uns anys complicats degut a la crisis. Però no només a la recuperació econòmica, sinó també en gran part a l'innovació. Un dels pilars en que es basa l'empresa és intentar treure nous productes cada any, i de moment el del 2014 asseguren que ja ha tingut molt bona rebuda. Ampolles de 33 centilitres dirigides al públic més jove: els nens. S'etiqueten amb enganxines d'adhesius i de personatges Disney (del popular personatge de «Frozen»), una proposta que va sortir al mercat el mes de gener i que ja ha arribat a un milió de llars de tot l'Estat.

Actualment Aguas Font Vella i Lanjarón és líder al sector en àmbit nacional i cada dia. Des de la planta de Sant Hilari, diariament en surten més d'un centenar de tràilers que distribueixen el producte arreu de l'Estat. A més a més del primer semestre del 2014 al primer d'aquest any 2015 l'empresa va augmentar la seva participació dins el mercat en un 0,5%.

La planta de Sant Hilari Sacalm és la planta d'aigua mineral natural més gran de l'Estat. Les seves instenen 8 línies d'envasat, de les quals set són d'ampolles de plastic i una de vidre. El material que forma les ampolles de plastic és el PET, un material que es 100% reciclable. La varietat va des dels formats més petits d'ampolles de 25 centilítres fins a les més grosses de 6,25 litres. En total, 10 formats diferenciats.

Tota la producció que surt de la planta és exclusivament aigua mineral natural. Tot i que sota el paraigües de Font Vella també es comercialitzen altres productes (el Sensación i el Levité), que incorporen aromes o sucs de fruita, aquests s'envasen en altres fàbriques del grup Danone. Dins de la mateixa família, les més internacionals són les marques Evian i Volvic, ja que Font Vella només distribueix exclusivament a l'Estat espanyol per motiu logístics.

L'aigua embotellada s'extreu a 150 metres de profunditat, on s'hi ha estat filtrant durant quinze anys. Des del pou de captació, situat en una caseta propera de la fàbrica, l'aigua circula a través de canonades d'acer inoxidable, per arribar finalment a la fàbrica i ser envasada i comercialitzada.